Marhahúscsíkok paprikával
2025-04-11  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre

A húshoz:

-3 piros húsú paprika

-1 nagy vöröshagyma

-50 dkg marhahús

-1 ek. chili por

-1 tk. füstölt paprika

-1 tk. fokhagymapor

-1 tk. oregánó

-1 tk. szárított paprika

-2 ek. olívaolaj

-4 db tortilla lap

Az öntetekhez:

-2 dl tejföl

-10 dkg reszelt sajt

-3 ek. zöld pesztó

-2 dl paradicsomszósz

-bazsalikom

-2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, csíkokra, karikákra vágjuk. A húst csíkokra daraboljuk. Összekeverjük a fűszereket, sózzuk, borsozzuk, és a felét a zöldségekre, a másik felét pedig a húsra szórjuk. Alaposan beledörzsöljük.

Az olajat mély serpenyőben felmelegítjük, és a paprikát és hagymát beleszórjuk. 5 percig sütjük gyakran rázogatva, majd tányérra szedjük a zöldséget.

Ugyanebbe a serpenyőbe tesszük a húst, és 2-3 perc alatt megpirítjuk. Hozzáadjuk a zöldségeket, és 1-2 perc alatt összesütjük. Közben a tortillalapokat egy száraz serpenyőben megmelegítjük.

A mártásokhoz a pesztót egy kis tálban alaposan kikeverjük, ha túl sűrű egy kis olívaolajat adunk hozzá. A paradicsomszószba belenyomjuk a fokhagymát, és sóval, borssal, bazsalikommal ízlés szerint ízesítjük. Végül a fehér öntethez a reszelt sajtot a tejfölbe keverjük. A paprikás marhát az ízlés szerinti öntettel a tortilla lapokra kanalazva tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: azonnal