Marhahúscsíkok paprikával
Hozzávalók 4 személyre
A húshoz:
-3 piros húsú paprika
-1 nagy vöröshagyma
-50 dkg marhahús
-1 ek. chili por
-1 tk. füstölt paprika
-1 tk. fokhagymapor
-1 tk. oregánó
-1 tk. szárított paprika
-2 ek. olívaolaj
-4 db tortilla lap
Az öntetekhez:
-2 dl tejföl
-10 dkg reszelt sajt
-3 ek. zöld pesztó
-2 dl paradicsomszósz
-bazsalikom
-2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, csíkokra, karikákra vágjuk. A húst csíkokra daraboljuk. Összekeverjük a fűszereket, sózzuk, borsozzuk, és a felét a zöldségekre, a másik felét pedig a húsra szórjuk. Alaposan beledörzsöljük.
Az olajat mély serpenyőben felmelegítjük, és a paprikát és hagymát beleszórjuk. 5 percig sütjük gyakran rázogatva, majd tányérra szedjük a zöldséget.
Ugyanebbe a serpenyőbe tesszük a húst, és 2-3 perc alatt megpirítjuk. Hozzáadjuk a zöldségeket, és 1-2 perc alatt összesütjük. Közben a tortillalapokat egy száraz serpenyőben megmelegítjük.
A mártásokhoz a pesztót egy kis tálban alaposan kikeverjük, ha túl sűrű egy kis olívaolajat adunk hozzá. A paradicsomszószba belenyomjuk a fokhagymát, és sóval, borssal, bazsalikommal ízlés szerint ízesítjük. Végül a fehér öntethez a reszelt sajtot a tejfölbe keverjük. A paprikás marhát az ízlés szerinti öntettel a tortilla lapokra kanalazva tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: azonnal