Mandulás szívek
Hozzávalók kb. 10 darabhoz
A tésztához:
-20 dkg hideg vaj
-20 dkg liszt + a nyújtáshoz
-20 dkg darált mandula
-1 tasak vaníliás cukor
-10 dkg porcukor + a szóráshoz
-1 tojássárgája
A töltelékhez
-10 dkg málnalekvár
Elkészítés:
A vajat kisebb kockákra vágjuk. A linzertészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, fóliába csomagolva a hűtőben fél órát pihentetjük. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk egy sütőlemezt.
A tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, egy nagyobb szív alakú kiszúróval kiszaggatjuk. Egy kisebb szív alakú formával a szívek felének a közepét tovább szúrjuk. A sütőlemezre rakosgatjuk és a sütőben 8 perc alatt készre sütjük.
Amikor a tészta kihűlt, az egész szíveket megkenjük a málnalekvárral és ráborítjuk a „lyukas” darabokat. Porcukorral gazdagon megszórva kínáljuk.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva