Mandulás szívek
2023-12-14  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 10 darabhoz

A tésztához:

-20 dkg hideg vaj

-20 dkg liszt + a nyújtáshoz

-20 dkg darált mandula

-1 tasak vaníliás cukor

-10 dkg porcukor + a szóráshoz

-1 tojássárgája

A töltelékhez

-10 dkg málnalekvár

Elkészítés:

A vajat kisebb kockákra vágjuk. A linzertészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, fóliába csomagolva a hűtőben fél órát pihentetjük. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk egy sütőlemezt.

A tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, egy nagyobb szív alakú kiszúróval kiszaggatjuk. Egy kisebb szív alakú formával a szívek felének a közepét tovább szúrjuk. A sütőlemezre rakosgatjuk és a sütőben 8 perc alatt készre sütjük.

Amikor a tészta kihűlt, az egész szíveket megkenjük a málnalekvárral és ráborítjuk a „lyukas” darabokat. Porcukorral gazdagon megszórva kínáljuk.

Munka: kb. 1 óra

Fogyasztható: kb. 3 óra múlva