Mandulás kávétorta
Hozzávalók 12 szelethez
A tésztához:
-4 tojás
-4 ek. forró víz
-15 dkg cukor
-3 ek. mandulalikőr
-1 csomag vaníliás cukor
-1 csomag vaníliás pudingpor
-2 tk. sütőpor
-1 ek. instant kávépor
-12 dkg liszt
A krémhez:
-7 dl tejszín
-4 csomag habfixáló
-4 ek. porcukor
-1 ek. instant kávépor
A díszítéshez:
-3 dkg pirított mandulaforgács
-2 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
Kibélelünk sütőpapírral egy 26 cm-es kapcsos tortaformát. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tojásokat tálba ütjük, és a forró vízzel együtt robotgéppel 1 perc alatt habosra keverjük. Közben apránként hozzáadjuk a cukrot, a likőrt és a vaníliás cukrot, majd további 2 percig verjük. A pudingporral, a sütőporral és a kávéval elkevert lisztet három részletben beledolgozzuk. A formába simítjuk, és 30 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tejszínt a habfixálókkal felverjük, hozzáadjuk a porcukrot és a kávéport (nem kell feloldani), tovább verjük.
A kihűlt tésztát két lapra vágjuk, megtöltjük a hab felével, és a maradék krémet a tetejére kenjük. A hűtőben 1-2 órát pihentetjük, majd megszórjuk a mandulaforgáccsal, és csokoládét reszelünk rá.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 3,5 óra múlva