Mandulás kávétorta
2025-09-29  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 12 szelethez

A tésztához:

-4 tojás

-4 ek. forró víz

-15 dkg cukor

-3 ek. mandulalikőr

-1 csomag vaníliás cukor

-1 csomag vaníliás pudingpor

-2 tk. sütőpor

-1 ek. instant kávépor

-12 dkg liszt

A krémhez:

-7 dl tejszín

-4 csomag habfixáló

-4 ek. porcukor

-1 ek. instant kávépor

A díszítéshez:

-3 dkg pirított mandulaforgács

-2 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

Kibélelünk sütőpapírral egy 26 cm-es kapcsos tortaformát. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tojásokat tálba ütjük, és a forró vízzel együtt robotgéppel 1 perc alatt habosra keverjük. Közben apránként hozzáadjuk a cukrot, a likőrt és a vaníliás cukrot, majd további 2 percig verjük. A pudingporral, a sütőporral és a kávéval elkevert lisztet három részletben beledolgozzuk. A formába simítjuk, és 30 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tejszínt a habfixálókkal felverjük, hozzáadjuk a porcukrot és a kávéport (nem kell feloldani), tovább verjük.

A kihűlt tésztát két lapra vágjuk, megtöltjük a hab felével, és a maradék krémet a tetejére kenjük. A hűtőben 1-2 órát pihentetjük, majd megszórjuk a mandulaforgáccsal, és csokoládét reszelünk rá.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: kb. 3,5 óra múlva