Lukács Miki maradt gyesen kislányával, háztartást is vezet
2022-01-08  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Lukács Miki az apaságról, a gyermeknevelésről és a háztartásvezetésről mesélt őszintén.

Miért Ön maradt gyesen?

Színésznőt vettem feleségül, így számolnom kellett azzal, hogy ez a szakma elhivatottsággal jár, a művész a színpadon akar lenni. Egy évet volt itthon Annabellával, utána kapott egy olyan lehetőséget, amelyre nem mondhatott nemet.

Az Ön munkája nem volt fontos?

Épp egy olyan munkahelyen dolgoztam, ahol nem éreztem jól magam, így kézenfekvő volt, hogy én legyek gyesen. Otthagytam az MTVA-t, két és fél évig voltam a gyerekkel.

Hogy birkózott meg a feladattal?

Voltak könnyebb és nehezebb részei. Addig is részt vettem mindenben, így nem értek felkészületlenül a feladatok, de a világ legnehezebb dolga mindezt egyedül csinálni, 0-24-ben lekötni a gyereket, vigyázni rá, közben vezetni a háztartást. Rengeteg Ranschburgot és Vekerdyt olvastam, akiknek az irányelveit béklyóként viseltem magamon. Abban a pillanatban nem volt könnyű, egyszerűbb lett volna olykor bekapcsolni a tévét vagy a gyerek kezébe adni a telefont, de hosszútávon nem bántam meg a döntésemet. Sokkal érzelemgazdagabb és vidámabb gyerek vált így Annabellából.

Nem sérül a férfiúi hiúság, ha nőknek címkézett feladatot lát el?

Azt gondolom, nincs férfiasabb dolog, mint ezt bevállalni. Hihetetlenül összetett feladat, le a kalappal azok előtt a nők és férfiak előtt, akik ezt végigcsinálják.

Forrás: Blikk.hu