Lazacos palacsintatekercs
2025-03-07  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 8 személyre

A palacsintához:

-2 tojás

-20 dkg liszt

-4 dl tej

-4 ek. zabpehely töret

-olaj a sütéshez

A töltelékhez:

-20 dkg natúr krémsajt

-25 dkg tehéntúró

-1 kis csokor kapor

-1 kis csokor snidling

-1 csokor petrezselyem

-1-2 ek. tejföl

-1 mk. citromlé

-20 dkg füstölt lazac

Elkészítés:

A palacsintához simára csomómentesre keverjük a tojást a liszttel, a tejjel. Teflon serpenyőben, kevés olajon vékonyan palacsintákat sütünk, fordítás előtt zabpehellyel megszórjuk.

A krémsajtot és a túrót összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott zöldfűszereket, a citromlevet. Ha száraz lenne, kevés tejföllel lazítjuk.

A palacsintákat megkenjük a krémmel, szétterítjük rajta a füstölt lazacokat, majd feltekerjük. Hűtőben 1 órát pihentetjük, tálalás előtt ujjnyi vastagon szeleteljük. A maradék fűszeres túrót külön kínálhatjuk hozzá.

Munka: kb. 1 óra

Fogyasztható: kb. 2 óra múlva