Lazacos palacsintatekercs
Hozzávalók 8 személyre
A palacsintához:
-2 tojás
-20 dkg liszt
-4 dl tej
-4 ek. zabpehely töret
-olaj a sütéshez
A töltelékhez:
-20 dkg natúr krémsajt
-25 dkg tehéntúró
-1 kis csokor kapor
-1 kis csokor snidling
-1 csokor petrezselyem
-1-2 ek. tejföl
-1 mk. citromlé
-20 dkg füstölt lazac
Elkészítés:
A palacsintához simára csomómentesre keverjük a tojást a liszttel, a tejjel. Teflon serpenyőben, kevés olajon vékonyan palacsintákat sütünk, fordítás előtt zabpehellyel megszórjuk.
A krémsajtot és a túrót összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott zöldfűszereket, a citromlevet. Ha száraz lenne, kevés tejföllel lazítjuk.
A palacsintákat megkenjük a krémmel, szétterítjük rajta a füstölt lazacokat, majd feltekerjük. Hűtőben 1 órát pihentetjük, tálalás előtt ujjnyi vastagon szeleteljük. A maradék fűszeres túrót külön kínálhatjuk hozzá.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva