Lazac chilis morzsában sült zöldségekkel
Hozzávalók 4 személy részére
-4 szelet lazac
-8 ek. nagy szemű kenyérmorzsa
-1 tk. chili pehely
-1 édesburgonya
-2 répa
-2 paszternák
-2 avokádó
-1 mangó
-1 kis fej vöröshagyma
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A zöldségeket és az avokadót meghámozzuk, felszeleteljük, és sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük. A sütőben 20 percig sütjük, majd az avokadót kivesszük.
A morzsát elkeverjük a chili pehellyel. A lazacszeleteket megsózzuk és a chilis morzsába jól megforgatjuk. A tepsire helyezzük az avokadó helyére. Visszatesszük a tepsit a sütőbe, és még 15 percig sütjük. Eddig az avokadót lefedve tartjuk.
A mangópüréhez a hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A mangót is meghámozzuk, húsát felkockázzuk, és a hagymával, illetve kevés chili pehellyel együtt turmixban pépesítjük. Kis edényben felforraljuk. A halat a sült zöldségekkel, az avokadóval és a mangóval tálaljuk.
Munka: 30 perc
Fogyasztható: 45 perc múlva