Lazac chilis morzsában sült zöldségekkel
2024-10-20  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személy részére

-4 szelet lazac

-8 ek. nagy szemű kenyérmorzsa

-1 tk. chili pehely

-1 édesburgonya

-2 répa

-2 paszternák

-2 avokádó

-1 mangó

-1 kis fej vöröshagyma

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A zöldségeket és az avokadót meghámozzuk, felszeleteljük, és sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük. A sütőben 20 percig sütjük, majd az avokadót kivesszük.

A morzsát elkeverjük a chili pehellyel. A lazacszeleteket megsózzuk és a chilis morzsába jól megforgatjuk. A tepsire helyezzük az avokadó helyére. Visszatesszük a tepsit a sütőbe, és még 15 percig sütjük. Eddig az avokadót lefedve tartjuk.

A mangópüréhez a hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A mangót is meghámozzuk, húsát felkockázzuk, és a hagymával, illetve kevés chili pehellyel együtt turmixban pépesítjük. Kis edényben felforraljuk. A halat a sült zöldségekkel, az avokadóval és a mangóval tálaljuk.

Munka: 30 perc

Fogyasztható: 45 perc múlva