Készíts otthon kávékoktélt!
2019-06-06  /  Szerző:   /   Rúzs Kávéból sosem elég! Oké, egészségünk érdekében azért nem árt mértéket tartanunk, de mit tegyünk, ha olyan finom és annyiféle verzióban elkészíthető? A klasszikus kapucsínóért, a lágy latte-ért és a nyár nagy kedvencéért, a jeges kávéért egyaránt odavagyunk. Mostanában pedig a kávékoktélok is egyre népszerűbbek lettek! Bár ezek az alkohol kávék talán nem a legideálisabb és leggyorsabban elkészíthető reggeli italok, a nap folyamán azonban bármikor bevethetjük őket, ha fel szeretnék pörögni – és persze, ha nem ülünk volán mögé! Most mutatunk egy hideg és egy meleg verziót is, hogy minden alkalomra legyen egy kiváló kávékoktél-recept a tarsolyunkban.

THAI JEGES KÁVÉ

Ha nemcsak az erős kávét, de a keleti fűszereket is szeretjük, akkor ez a kávékoktél lesz az új favoritunk! A kardamomon túl a mandula íze teszi igazán különlegessé a jeges italt.

kave

Hozzávalók 4 személyre:

4 csészéhez elegendő őrölt feketekávé

4 evőkanál cukor

4 evőkanál habtejszín (kemény habbá verve)

2 teáskanál őrölt kardamom

90 ml mandulalikőr

zúzott jég

Elkészítése:

1. Adjuk hozzá a kardamomot a feketekávéhoz, majd a kávégépünk instrukciói szerint készítsük el a kávét.

2. Töltsük a kávét egy tálba. Adjuk hozzá a cukrot és a mandulalikőrt (ha alkoholmentes verziót szeretnénk készíteni, akkor 2 teáskanál mandulakivonattal helyettesítsük a mandulalikőrt), és jól keverjük össze az egészet.

3. Tegyünk tele négy nagy poharat (legalább 350 ml-eseket) zúzott jéggel, töltsünk mindegyikbe egy-egy adagnyi kávét és díszítsük őket egy evőkanál tejszínhabbal.

VAJAS-RUMOS KÁVÉ

Nem minden kávékoktél hideg – egy hűvösebb áprilisi napon pedig ez a recept különösen jól jöhet. A fűszerek, a rum és a vaj olyan egyedi kombinációt alkotnak a kávéval, hogy arra szavak sincsenek. Ki kell próbálni, és kész!

kave

Hozzávalók 4 személyre:

110 g sózott vaj (szobahőmérsékletű)

200 g barna cukor

1 teáskanál őrölt fahéj

1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg

1/2 teáskanál őrölt gyömbér

1/4 teáskanál őrölt szerecsendió

30 ml sötét rum

4 csésze frissen főzött kávé

tejszínhab és őrölt szerecsendió a dekoráláshoz

Elkészítése:

1. Egy kis tálban keverjük simára a vajat, a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget, a gyömbért és a szerecsendiót, majd tegyük hűtőbe 20-30 percre, vagy amíg meg nem szilárdul.

2. Egy evőkanálnyi fűszeres vajat tegyünk egy bögrébe, öntsünk rá egy kevés rumot, majd egy csészényi kávét.

3. Keverjük össze alaposan, majd ismételjük meg a folyamatot a maradék három bögrével is.

4. Érdemes azonnal elfogyasztani – tejszínhabbal és őrölt szerecsendióval díszítve.

Forrás: Activebeauty
Hasonló bejegyzések