Kávés-mandulavajas pohárkrém
Hozzávalók:
-100 g ToTu (de aki ehet túrót, nyugodtan csinálja azzal)
-50 g mandulavaj
-stevia cseppek édesítéshez (aki eritritet használ, előtte porítsa, és úgy tegye bele)
Elkészítés:
hozzávalókat először villával elkevertem egyenletes állagúvá, majd botmixerrel teljesen simává turmixoltam, egy pohár aljába kanalaztam, és hűtőbe tettem.
Kávés réteg elkészítése:
Kb 1 dl forróvízben két kiskanál, instant kávét feloldottam (természetesen a lefőzött presszó kávé is jó), majd hozzákevertem 15 g zselatint, kicsit felforraltam még ezzel, majd levettem a főzőlapról.
Hozzákevertem 100g kókusztejszínt (én Cocomas-t használtam, kb fél doboz kellett. Amúgy, ha valaki sima növényi tejjel szeretné, szerintem úgy is teljesen jó lesz!) és stevia cseppeket adtam hozzá.
Hűtőbe tettem, majd mielőtt teljesen megszilárdult volna, óvatosan a krémes rétegre kanalaztam, hogy ott nyerje el "végleges formáját", ott dermedjen meg.
A maradék kókusztejszínből még tejszínhabot vertem a tetejére.