Karamellás csigák
Hozzávalók kb. 20 szelethez
A tésztához:
-10 dkg tejcsokoládé
-45 dkg liszt
-1 csomag szárított élesztő
-8 dkg puha vaj
-5 dkg cukor
-2,5 dl tej
A töltelékhez:
-5 dkg tejcsokoládé
-15 dkg tejkaramella
-1 dl tej
-2 tojássárgája
-1 ek. porcukor
Elkészítés:
A tésztához a csokoládét kisebb darabokra tördeljük. A tészta hozzávalóit géppel vagy kézzel alaposan összegyúrjuk. Hagyjuk kelni, ameddig a tölteléket elkészítjük.
A töltelékhez a karamellát darabokra tördeljük. A tejjel, kis lángon felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és a cukrot, közben habverővel keverjük, amíg kellően besűrűsödik. Hagyjuk kihűlni.
A tésztát nagy téglalapra nyújtjuk. Megkenjük a krémmel, és rátördeljük a maradék csokit. Feltekerjük, és fél órára a hűtőbe tesszük, hogy könnyebben lehessen szeletelni.
A lehűlt tekercset kb. 2 centis szeletekre vágjuk, sütőlapra fektetjük a csigákat, és meleg helyen 1 órát kelni hagyjuk. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük és a csigákat 20-25 perc alatt készre sütjük.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva