Karamellás csigák
2025-05-11  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 20 szelethez

A tésztához:

-10 dkg tejcsokoládé

-45 dkg liszt

-1 csomag szárított élesztő

-8 dkg puha vaj

-5 dkg cukor

-2,5 dl tej

A töltelékhez:

-5 dkg tejcsokoládé

-15 dkg tejkaramella

-1 dl tej

-2 tojássárgája

-1 ek. porcukor

Elkészítés:

A tésztához a csokoládét kisebb darabokra tördeljük. A tészta hozzávalóit géppel vagy kézzel alaposan összegyúrjuk. Hagyjuk kelni, ameddig a tölteléket elkészítjük.

A töltelékhez a karamellát darabokra tördeljük. A tejjel, kis lángon felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és a cukrot, közben habverővel keverjük, amíg kellően besűrűsödik. Hagyjuk kihűlni.

A tésztát nagy téglalapra nyújtjuk. Megkenjük a krémmel, és rátördeljük a maradék csokit. Feltekerjük, és fél órára a hűtőbe tesszük, hogy könnyebben lehessen szeletelni.

A lehűlt tekercset kb. 2 centis szeletekre vágjuk, sütőlapra fektetjük a csigákat, és meleg helyen 1 órát kelni hagyjuk. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük és a csigákat 20-25 perc alatt készre sütjük.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: kb. 3 óra múlva