Istenes Bence családjáról mesélt
2018-09-04  /  Szerző:   /   Párkapcsolat Több fronton kell helytállnia idén ősszel Istenes Bencének (31). A fiatal műsorvezető Magyarországon az RTL Klubon vasárnap este rajtoló Szenzációs Négyesben, Németországban pedig az ottani X-Faktorban lesz műsorvezető. Közben pedig megszületett Csobot Adéllal (24) közös második kisfia, Ádin is. A pici baba érkezése pedig, noha rengeteg boldogságot hozott a kis család életébe, alaposan fel is borította azt. Még szerencse, hogy Nátán (2) imádja a kisöccsét.Istenes Bence őszintén vallott családi életéről, párkapcsolatáról és munkáiról is. Az alábbiakban a vele készült interjú olvasható.

Ősszel Németországban és Magyarországon is fontos feladat vár önre, hogyan tudja majd ezeket összeegyeztetni?

Istenes Bence: Nehéz lesz, de minden koordinálva és egyeztetve van. Októberig be vannak osztva a munkák, folyamatosan ingázni fogok. Hét közben Németországban leszek, a hét végén pedig itthon a Szenzációs Négyes élő show-jai miatt.Lesz olyan hétvége, amikor mindkét műsorban szerepel?

Istenes: Három hét lesz, amikor összecsúsznak majd a forgatások. Ebben az időszakban csütörtökön próbálok, pénteken élő adás Németországban az X-Faktorban, szombaton pedig jövök haza a vasárnapi Szenzációs Négyes élő adására.Hogyan tud feltöltődni ezalatt?

Istenes: Hét közben kell a nyugalom, és kell a családdal töltött idő. Szükségem van arra, hogy lenyugodjak, kitisztuljon a fejem és lazítsak. Amikor nem dolgozom egy-két napig, kiülök valahova, és semmire nem gondolok, vagy olvasok és a gyerekekkel játszom.

Mennyi ideje jut majd így a családjára?

Istenes: Most egy pörgőssebb időszak jön, amikor nyilván kevesebb idő jut a családra, de utána lesz majd olyan, amikor napokig, sőt hetekig is együtt leszünk. A médiában jellemzőek ezek a váltakozó periódusok.Mi most a legnehezebb önöknek a két gyerekkel?

Istenes: Amit két és fél évig felépítettünk egy gyermekkel, hogy mit szeret, mit nem szeret, hogyan kezeljük a vele kapcsolatos helyzeteket, a logisztikát, ez teljesen felborult a második kisfiam érkezésével.

Van idejük mostanában aludni?

Istenes: Nagyon keveset alszunk, de ez ilyenkor normális. Amikor dolgozom, a család figyel rá, hogy tudjak pihenni, úgy alakítjuk, hogy a sűrűbb időszakokban tudjak a munkára koncentrálni, mert tiszta fejjel kell a feladatok elé állni.Miben tud segíteni Adélnak, mely feladatokat vállalja magára?

Istenes: Nálunk nincsenek tipikus női-férfi feladatok, mindenben segítek, mindent együtt csinálunk. Néha Adél vásárol, néha én, felváltva fürdetjük, altatjuk a gyerekeket. Igaz, biciklizni mindig én megyek Nátánnal, mert az a mi közös apa-fia programunk.Hogy jön ki Nátán a kisöccsével? Még tart a varázs, vagy már beindult az ilyenkor szokásos féltékenység?

Istenes: Nagyon szereti Ádint. Nincs féltékenység, mert felkészítettük a testvére érkezésére.

Felismerték már a német utcákon?

Istenes: Még nem ment le a műsor, és pár újságcikk nem elég ahhoz, hogy egy nagy országban valaki ismertté váljon. Új arc vagyok, nincsenek óriás megjelenések. Jelentek meg cikkek, de öt interjú után még nem ismernek meg az utcán.

Nosztalgiázott már Münchenben? Elsétált a régi sulijához, lakásukhoz?

Istenes: Persze! Sokszor járok Münchenben, és mindig nosztalgikus érzéssel tölt el. Van, hogy elmegyek a régi iskolám mellett, látom a kis trafikot, ahol vettem a matricáimat a focis füzetembe, elsétálok a könyvtár mellett, ahová jártunk, vagy a templom előtt, ahol elsőáldozó voltam.Felvette már a kapcsolatot egykori müncheni haverjaival?

Istenes: Soha nem is vesztettük el egymást. A mai napig kapcsolatban vagyunk és gyakran találkozunk. Attól még, hogy hazaköltöztünk, a barátság megmaradt.

München a büntetések fővárosa. Eddig hány „Strafzettel”-t talált a szélvédőjén?

Istenes: Nem kaptam még bírságot, nem szoktam bliccelni, mindig veszek parkolócetlit. A németek szigorúak, de ezeket a szabályokat nem lehet áthágni itthon sem.Miért lett Ben? A Bencét sem olyan bonyolult kimondani németül.

Istenes: Szerettem a VIVA tévénél is, amikor Bennek hívtak, menő névnek tartom. Azért hoztam ezt a döntést, mert egyszerűbb kimondani, leírni. A c-vel mindig meggyűlt a németek baja.

Hogy jön ki kinti műsorvezető társával, Charlotte Würdiggel?

Istenes: Jóban vagyunk, hamar egymásra találtunk. Hasonlóan szarkasztikus és ironikus a humora, mint nekem.

Charlotte humorérzéke kiváló, de mégiscsak a férje, Sido az egyik mentor. Óvatosabb lesz majd a poénkodással?

Istenes: Szerintem nem! Értik ők is a poént, nem hiszem, hogy emiatt vissza kellene fogni magunkat. A férje is nagyon jó fej, jó humora van, sőt szokta mondogatni, hogy jó minket nézni, viccesek és szórakoztatóak vagyunk.Kijár majd az FC Bayern meccseire?

Istenes: Eddig is kijártam, és ki is fogok. Továbbra is a Bayern az első számú focicsapat, amelyiknek szurkolok.

9 éves korában költöztek Németországba

1987 május 12-én született Budapesten. Édesapja Istenes László (54), ismert tévés műsorvezető. Kilencéves korában testvérével és édesanyjával Németországba költözött, miután a szülei elváltak. A középiskola után hazatért. 2008-ban kezdte tévés karrierjét, amikor a VIVA televízióhoz került. 2010-ben aztán következett az RTL Klub, illetve annak társcsatornája, a Cool TV, ahol előbb kisebb műsorokban kapott feladatokat, majd egyre feljebb lépdelt. 2013-ban vezette először az X-Faktort, de akkor még Liluval közösen.Egy évvel később azonban már egyedül állt a kamerák elé, és újabb show-kat kapott a csatornától. Bár az itthoni tehetségkutatót már átadta, a hazai Survivort és a Szenzációs Négyest is ő vezeti. Időközben visszatért Németországba is, ahol sikeresen dolgozott műsorvezetői karrierje beindításán: idén megkapta a német X-Faktor társműsorvezetői posztját. 2012 óta alkot egy párt az X-Faktorban feltűnt Csobot Adéllal. Két közös gyermekük született, Nátán (2) és idén augusztusban Ádin.Forrás: Blikk