Ismerkedés szülőként
2017-01-12  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat Előny vagy hátrány a gyermek a pártalálásnál és randizásnál? Az ismerkedés sohasem egyszerű, pláne egyedülálló szülőként. Ám nem kell lemondani a szerelemről elvált anyaként vagy apaként sem.

De mégis, hogyan keressen párt az, aki egyedül maradt gyermekével? Most adunk pár tippet:

Válaszd ki a számodra legmegfelelőbb párkeresési módot.
Olyan párkeresési módot kell találni, ami nem túl időigényes, és rugalmasan végrehajtható. Egy egyedülálló szülő nem rendelkezik túl sok szabadidővel, így azt a keveset is hatékonyan kell beosztania.

Térképezd fel a férfit.
Mielőtt találkozol egy férfivel, feltétlenül térképezd fel azt, hogy szereti-e a gyerekeket, mert olyan férfival eleve oktalanság randizni, aki utálja a gyerekeket, és visító lényeknek tartja őket. Erre a felmérésre leginkább az online társkeresés felel meg, ahol az adatlapon be lehet jelölni ezeket a dolgokat, így kisebb eséllyel csalódhatsz benne a későbbiekben.

Mit mondjunk el az első randin?
A férfi menekülni fog, ha nem tudsz másról beszélni, csak a gyerekedről. Jobban teszed, ha megemlíted a gyereked, de nem számolsz be minden percéről és a fejlődése minden állomásáról. Ettől megrémül, és úgy érezheti, hogy nem férfit keresel magad mellé, hanem apát a gyerekednek. Egyébként a legtöbb egyedülálló nőt ezért kerülik el a pasik, mert ettől tartanak. Szóval csak óvatosan!

Mikor találkozzon a gyermek az új partnerünkkel
Ezt a találkozót nagyon óvatosan, a gyermek érzékenységére maximálisan odafigyelve kell megejteni, hiszen lehet, hogy ő még nem tudta azt feldolgozni, hogy az apja és az anyja különváltak. Aztán amikor már számos alkalommal átbeszéltétek a dolgot, érzed rajta hogy készen áll, akkor lehet bemutatni az új szerelmet, viszont ne otthon, hanem valamilyen semleges környezetben találkozzanak, például menjetek el az állatkertbe, vagy egy parkba sétálni.

Mi van, ha a gyerek nem fogadja el az új partnert?
A gyerek érzéseit tiszteletben kell tartani. Ha alapvetően unszimpatikus neki az ember, vagy betolakodónak tartja, féltékeny rá, az apja elleni cselekedetnek vélné, ha kedvelné, és lelkiismeret furdalást érez, esetleg egyáltalán nem akar új családtagot. Ezen sok beszélgetés, nyíltság és türelem segíthet. Ha semmiképpen sem működik, és tudod, hogy kizárólag a gyermeked makacssága az ok, akkor érdemes szakemberhez fordulni.

Érdemes csak egyedülálló apákra koncentrálni?
Ha tudunk egyensúlyt tartani az új társunk és a gyerekünk között, akkor mindegy, hogy az apa, vagy nem apa, attól a gyerekünk még ugyanúgy kedvelheti, vagy utálhatja. A lényeg, hogy olyan férfi legyen, aki elfogad a gyermekeddel együtt.