Így hat a ciklusod a bőrödre!
2022-12-12  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

A menstruáció alatt nem csak görcsök és hangulatingadozások gyötörnek minket, de az arcbőrünkön is nyomot hagynak a nehezebb napok, hiszen az szárazabb lesz, és pattanások jelennek meg rajta. Szerencsére azonban tehetsz azért, hogy ezek a nyomok minél kevésbé látszódjanak.

Slugging

A slugging egy koreai arcápolási trend, amihez vazelinre van szükséged. Kend vastagon az arcodra, hogy megduplázd a bőröd védelmi rendszerét, és megakadályozd a további nedvességvesztést. Este, lefekvés előtt kend be az arcodat, majd reggel töröld le. A bőröd selymesebb és hidratáltabb lesz.

Zuhanyzás/fürdés

A menstruáció alatt szánj időt a mindennapos zuhanyzásra vagy fürdésre, és nem csak higiéniai okok miatt. Tény, hogy sokkal tisztábbnak fogod érezni magadat, de ezen kívül a havi vérzés során jelentkező feszültség is könnyebben elmúlik. A stressz köztudottan kedvez a pattanásoknak, így ha oldani tudod a feszültséget, akkor nagy valószínűséggel azok száma is csökken.

Smink nélkül

Ha te sem csak azért sminkelsz, hogy még szebb legyél, hanem azért is, mert egyszerűen szereted kifesteni az arcodat, akkor ennek a tippnek valószínűleg nem fogsz örülni. Minél ritkábban viselj sminket a menstruáció alatt. A bőr ekkor egyébként is érzékenyebb a megszokottnál. Make-up helyett inkább használj ápolótermékeket.

Réteges hidratálás

Annak érdekében, hogy a bőröd hidratált legyen, folyamatosan nedvességgel kell ellátnod. Ennek legjobb módja, ha rétegesen viszed fel az ápolótermékeket – ahelyett, hogy vastagon kennél fel egy krémet. Sokkal jobb taktika, ha a bőröd megtisztítása után egy hidratáló tonikot használsz, ezt követően egy hialuronos szérumot, szemkörnyékápolót, egy jó hidratálókrémet, majd erre viszel fel még egy réteg vazelint vagy olajat.

Arcmasszázs

Ha a Te arcod is püffedt lesz ilyenkor, akkor ez minden bizonnyal arra vezethető vissza, hogy a menstruáció alatt megnő a só- és cukorbeviteled. Ahelyett azonban, hogy megvonod magadtól ezeket a finomságokat, inkább iktass be a reggeli arcápolási rutinodba egy arcmasszázst. Ha nagyon rossz a helyzet, akkor némi jeget is segítségül hívhatsz.

Ne vidd túlzásba a bőrradírozást

Amikor pattanásos az arcod, ne kövesd el azt a hibát, hogy túlkezeled a bőröd, azaz túl gyakran vagy túl durván radírozod. Ha erre nem figyelsz, akkor többet ártasz, mint használsz, hiszen csak tovább irritálod a bőröd, illetve az még szárazabb lesz. Ehelyett inkább használj egy olyan terméket, ami helyileg kezeli a pattanásokat. Ezen kívül mást nem ajánlott változtatnod az arcápolási rutinodon.