Így ápold a kezeidet
2023-03-21  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

A helyes kézmosás

Kézmosáshoz mindig pH-semleges, lágy és parfümmentes szappant használj, és – amennyiben szükséges –puha sörtéjű körömkefét. Utóbbi nem csak a szennyeződéseket, hanem az elhalt hámsejteket is eltávolítja. A szappant mindig langyos vízzel öblítsd le, ugyanis a hideg és a forró víz is nedvességet, illetve zsírokat von el a bőrből.

Megfelelő ápolás

A kezeidet rendszeresen kend be ápoló krémmel! Ideális esetben olyan terméket válassz, ami nem tartalmaz illóolajokat, alkoholt és illatanyagokat, azonban legyen benne glicerin, olíva- vagy mandulaolaj, esetleg más növényi olaj, ugyanis ezek értékes zsírokkal látják el a bőrt. Míg napközben egy olyan termékre van szükség, ami gyorsan beszívódik, értékes hatóanyagokkal látja el a bőrt, továbbá védi a bőrt az UV-sugaraktól, addig éjszakára nyugodtan válassz egy olyan krémet, ami rendkívül gazdag, így lassabban szívódik be.

A megfelelő kézfertőtlenítő

Az utóbbi időben megtanultuk, kézfertőtlenítő nélkül nem lépünk ki a lakásból. Ehhez a legmegbízhatóbbak az alkohol alapú termékek, azonban ezek köztudottan szárítják a bőrt. Épp ezért olyan fontos, hogy ezek a készítmények visszazsírozó hatásúak legyenek. Tudni kell, hogy a száraz és érdes kezeket nehezebb fertőtleníteni, továbbá fájdalmas is, ha sérült a bőr. Annak érdekében, hogy ápoló hatása is legyen a kézfertőtlenítőnek, olyat válassz, amely tartalmaz például shea vajat, azonban triklozántól mentes. További plusz pont, ha kellemes illata is van a kéztisztító zselének.

A körmök helyes ápolása

A kézkrém használata során természetesen a körmeidről se feledkezz meg, pontosabban a körmöket körülvevő bőrről. Ha utóbbi kiszárad, akkor könnyen megsérülhet. Ennek elkerülése érdekében, a kézkrémet alaposan masszírozd be a körömbőrbe is, hogy az is megkapja a szükséges ápolást.

Bőrradírozás

Ahogy az arcunkról is rendszeresen el kell távolítani az elhalt bőrt, úgy a kezeid esetében sem feledkezhetsz meg erről. Ennek köszönhetően sokkal könnyebben tudja felvenni a bőr a számára szükséges nedvességet, így sokkal fiatalabb lesz. Amennyiben elhagyod a rendszeres bőrradírozást, az elhalt hámsejtek miatt nem tudja a bőröd beszívni a nedvességet és a tápanyagokat, aminek következtében száraz lesz a kezed.