Így ápold a gyakran vasalt hajadat!
2020-04-14  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Tévedsz, ha azt gondolod, hogy a frizurakészítés hajvasalással kezdődik. Ahhoz, hogy a végeredmény szép, egészséges és tartós legyen, már a hajmosásnál oda kell figyelned a megfelelő ápolásra. Különösen igaz ez akkor, ha gyakran vasalod a hajad.

Mélytáplálás, hidratálás

Ha szinte minden nap vasalod a hajad, akkor rád különösen érvényes, hogy nagyon oda kell figyelned hajszálaid megfelelő ápolására.  Használj minden hajmosáskor mélytápláló pakolást és olyan sampont, mely tele van ápoló hatóanyagokkal, valamint párataszító burokkal veszi körbe a hajkoronád. Lefekvés előtt tegyél a hajadra éjszakai tápláló szérumot, amely tele van értékes hatóanyagokkal, mégsem zsírosít, és még nyomot sem hagy a párnádon, mert szinte azonnal beszívódik.

Hővédelem

A hajvasaló – bármilyen kíméletes is legyen – magas hővel dolgozik, hiszen ez garantálja a valóban sima végeredményt. Használj kifejezetten hajvasaláshoz kifejlesztett termékeket, például hajvédőt, amit még a nedves hajadra kell felvinni, és amelyben a magas hőfok aktiválja a védő hatóanyagokat. Ez segít, hogy ne tegyen kárt hajszálaidban a frizurakészítés. Felejtsd el a hajhabot és a hajlakkot, mert azok eleve szárítanak és keménnyé, törékennyé teszik a hajszálakat, ráadásul a magas hőmérséklet ezeket beleégeti a hajszálakba.

Fésülés, szárítás

Vigyázz a hajkoronádra, mert nagyon sérülékeny! Soha ne tépd, ha gubancos, inkább tincsről tincsre haladva, türelmesen, finom mozdulatokkal bontsd ki a kisebb-nagyobb csomókat. Ehhez használj olyan hajkefét, amelynek természetes vagy lekerekített végű sörtéi vannak. Ha nagyon kócolódásra hajlamos a hajad, jó megoldást jelenthet az ionos fésű használata is.

A hajadat hajvasalás előtt mindig szárítsd meg teljesen, mert ha kicsit is vizes marad, a hirtelen hő hatására roncsolódhat a haj szerkezete. Éppen ezért ne is közvetlenül szárítás után vasald, hanem hagyj legalább egy-két órát a két művelet között.

Figyelj a hőmérsékletre!

Ma már szinte minden hajvasalón van hőmérséklet-szabályozó. Sose csavard maximumra! Tapasztald ki, neked melyik az a hőmérséklet, amellyel már el tudod érni a kívánt hatást és a saját hajad egészsége érdekében ne menj e fölé.

Válaszd a kerámia bevonatút!

Ha észreveszed, hogy felkopott a hajvasalódon a védőfólia, akkor ne használd tovább, mert így a hajszálaidon apró égési sérüléseket okozhatsz, melyektől azok szálkásodni, roncsolódni fognak. Ha újat vásárolsz, mindenképpen olyat válassz, amelyen lehet állítani a hőfokot, kerámialapos, vagy jáde kristályos és keratinos, ionos funkciója is van, amelyek mind fokozzák a haj védelmét a magas hőfok kifejtésekor.

Csínján a finish termékekkel!

Hajvasalás végeztével ne vidd túlzásba a finish termékeket, de egy kis hajvégápoló vagy könnyed hajfény még csillogóbbá teheti a hajad. Ha hajlakkot is szeretnél a frizurádra, akkor azt ne közvetlenül a hajadra, hanem inkább a hajkefédre fújd, és úgy fésüld át vele a hajad.

Forrás: Activebeauty