Gyümölcsös kiflifelfújt
2025-06-22  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 8 szelethez:

-20 dkg vegyes piros gyümölcs

-4 szikkadt kifli

-10 dkg vaj

-5 dl tej

-10 dkg cukor

-1 csomag vaníliás cukor

-4 tojás

-2 ek. sárgabaracklekvár

-2 ek. porcukor a szóráshoz

Elkészítés:

A gyümölcsöket megtisztítjuk, ha kell, kimagozzuk, feldaraboljuk. A kifliket felkarikázzuk. A kifliszeleteket vajjal megkenjük, és kb. 20 x 20 cm-es tepsibe tesszük szorosan egymás mellé. Gyümölcsökkel megszórjuk úgy, hogy a szeletek közé is jussanak.

Elkeverjük a tejet a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojásokkal, majd a tepsibe öntjük. 30 percig állni hagyjuk.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, a kiflit kb. 30 percig sütjük. Közben a lekvárt kenhetőre melegítjük. A fél óra leteltével a felfújtra kenjük, és a sütőben még 5 percig pirítjuk. Porcukorral meghintve, szeletelve tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva