Gyümölcsös kiflifelfújt
Hozzávalók kb. 8 szelethez:
-20 dkg vegyes piros gyümölcs
-4 szikkadt kifli
-10 dkg vaj
-5 dl tej
-10 dkg cukor
-1 csomag vaníliás cukor
-4 tojás
-2 ek. sárgabaracklekvár
-2 ek. porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
A gyümölcsöket megtisztítjuk, ha kell, kimagozzuk, feldaraboljuk. A kifliket felkarikázzuk. A kifliszeleteket vajjal megkenjük, és kb. 20 x 20 cm-es tepsibe tesszük szorosan egymás mellé. Gyümölcsökkel megszórjuk úgy, hogy a szeletek közé is jussanak.
Elkeverjük a tejet a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojásokkal, majd a tepsibe öntjük. 30 percig állni hagyjuk.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, a kiflit kb. 30 percig sütjük. Közben a lekvárt kenhetőre melegítjük. A fél óra leteltével a felfújtra kenjük, és a sütőben még 5 percig pirítjuk. Porcukorral meghintve, szeletelve tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva