Gluténmentes Diótorta
2023-10-01  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 8 szelethez

A tésztához:

-2 tojás

-10 dkg cukor

-15 dkg mandulaliszt

-0,5 csomag gm sütőpor

-5 dkg darált dió

-1 tk. reszelt narancshéj

A töltelékhez:

-3 ek. baracklekvár

-1 ek. darált dió

A tetejére:

-10 dkg vaj

-10 dkg étcsokoládé

-diószemek a díszítéshez

Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. 20 cm-es kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral. A tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és 5 evőkanál vizet.

A mandulalisztet, a sütőport, a narancshéjat és a diót összedolgozzuk, a habhoz adjuk. A masszát a formába simítjuk, és a sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük. Hagyjuk a formában kihűlni, majd két lapra vágjuk.

A félbevágott tészta alsó részét megkenjük a lekvárral és megszórjuk a darált dióval, majd befedjük a tészta másik felével.

A bevonathoz a csokit apróra törjük, a vajjal felolvasztjuk, a tortára simítjuk. Diószemekkel csinosítjuk, behűtjük, majd szeletelve kínáljuk.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 2 óra múlva