Gluténmentes Diótorta
Hozzávalók kb. 8 szelethez
A tésztához:
-2 tojás
-10 dkg cukor
-15 dkg mandulaliszt
-0,5 csomag gm sütőpor
-5 dkg darált dió
-1 tk. reszelt narancshéj
A töltelékhez:
-3 ek. baracklekvár
-1 ek. darált dió
A tetejére:
-10 dkg vaj
-10 dkg étcsokoládé
-diószemek a díszítéshez
Elkészítés:
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. 20 cm-es kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral. A tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és 5 evőkanál vizet.
A mandulalisztet, a sütőport, a narancshéjat és a diót összedolgozzuk, a habhoz adjuk. A masszát a formába simítjuk, és a sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük. Hagyjuk a formában kihűlni, majd két lapra vágjuk.
A félbevágott tészta alsó részét megkenjük a lekvárral és megszórjuk a darált dióval, majd befedjük a tészta másik felével.
A bevonathoz a csokit apróra törjük, a vajjal felolvasztjuk, a tortára simítjuk. Diószemekkel csinosítjuk, behűtjük, majd szeletelve kínáljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva