Forrócsoki cukrosan és mentesen
2024-05-07  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 2 bögréhez:

-4 dl tej

-90 g habtejszín

-60 g étcsokoládé

-30 g cukrozatlan kakaópor

-15 g étkezési keményítő

-80 g cukor

-csipet só

Elkészítés:

Egy lábasba kimérjük a tejet, és a tejszínt beletördeljük a csokoládét és elkezdjük melegíteni.

Míg a tej felforrósodik, egy kis tálkában összekeverjük a keményítőt és a kakaóport a cukorral és a sóval.

A keveréket óvatosan a forró csokoládés tejhez adagoljuk kanalanként, közben kézi habverővel folyamatosan keverjük, hogy csomómentes legyen.

Újra felforrósítjuk, és addig melegítjük, folyamatos keverés mellett, míg a keményítő szépen besűríti a forró csokoládénkat.

Forrón bögrékbe öntjük, tejszínhabbal és reszelt csokoládéval vagy cukorkával díszítjük a kész forrócsoki-t.

Hozzáadott cukormentes verzió

Hozzávalók 1 bögréhez:

-1,5 dl víz

-100 g habtejszín

-30 g diétás csokoládé (ét vagy tej) vagy nagyon magas kakaótartalmú étcsokoládé

-30 g cukrozatlan kakaópor

-15 g zabpehelyliszt

-10 g (vagy ízlés szerint) negyedannyi típusú cukorhelyettesítő (pl.: Dia-Wellness PaleOK 1:4)

-csipet só

Elkészítés:

Egy lábasba kimérjük a vizet, és a tejszínt beletördeljük a csokoládét és elkezdjük melegíteni.

Míg a folyadék felforrósodik, egy kis tálkában összekeverjük a lisztet és a kakaóport az édesítővel és a sóval.

A keveréket óvatosan a forró csokoládés folyadékhoz adagoljuk kanalanként, közben kézi habverővel folyamatosan keverjük, hogy csomómentes legyen. Újra felforrósítjuk, és addig melegítjük, folyamatos keverés mellett, míg a liszt szépen besűríti a forró csokoládénkat.

Forrón bögrébe öntjük, cukormentes tejszínhabbal vagy HULALA cukormentes habalapanyaggal és reszelt csokoládéval díszítjük a kész diétás forrócsoki-t.