Forrócsoki cukrosan és mentesen
Hozzávalók 2 bögréhez:
-4 dl tej
-90 g habtejszín
-60 g étcsokoládé
-30 g cukrozatlan kakaópor
-15 g étkezési keményítő
-80 g cukor
-csipet só
Elkészítés:
Egy lábasba kimérjük a tejet, és a tejszínt beletördeljük a csokoládét és elkezdjük melegíteni.
Míg a tej felforrósodik, egy kis tálkában összekeverjük a keményítőt és a kakaóport a cukorral és a sóval.
A keveréket óvatosan a forró csokoládés tejhez adagoljuk kanalanként, közben kézi habverővel folyamatosan keverjük, hogy csomómentes legyen.
Újra felforrósítjuk, és addig melegítjük, folyamatos keverés mellett, míg a keményítő szépen besűríti a forró csokoládénkat.
Forrón bögrékbe öntjük, tejszínhabbal és reszelt csokoládéval vagy cukorkával díszítjük a kész forrócsoki-t.
Hozzáadott cukormentes verzió
Hozzávalók 1 bögréhez:
-1,5 dl víz
-100 g habtejszín
-30 g diétás csokoládé (ét vagy tej) vagy nagyon magas kakaótartalmú étcsokoládé
-30 g cukrozatlan kakaópor
-15 g zabpehelyliszt
-10 g (vagy ízlés szerint) negyedannyi típusú cukorhelyettesítő (pl.: Dia-Wellness PaleOK 1:4)
-csipet só
Elkészítés:
Egy lábasba kimérjük a vizet, és a tejszínt beletördeljük a csokoládét és elkezdjük melegíteni.
Míg a folyadék felforrósodik, egy kis tálkában összekeverjük a lisztet és a kakaóport az édesítővel és a sóval.
A keveréket óvatosan a forró csokoládés folyadékhoz adagoljuk kanalanként, közben kézi habverővel folyamatosan keverjük, hogy csomómentes legyen. Újra felforrósítjuk, és addig melegítjük, folyamatos keverés mellett, míg a liszt szépen besűríti a forró csokoládénkat.
Forrón bögrébe öntjük, cukormentes tejszínhabbal vagy HULALA cukormentes habalapanyaggal és reszelt csokoládéval díszítjük a kész diétás forrócsoki-t.