Finom sajtkrémes mártogatós
2025-09-18  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Ha még eddig hiányzott a gasztronómia repertoárodból egy minden ízében eszményi sajtkrémes mártogatós, a legjobb helyen jársz! Mutatjuk, hogyan készíthetsz profi sajtkrém mártogatós néhány lépésben.



Hozzávalók:

150 g cheddar sajt

2 darab fokhagyma

300 g krémsajt

40 g majonéz

65 ml tejszín

80 g trappista sajt

30 g vaj

Sajtkrémes mártogatós elkészítése:

Egy közepes méretű serpenyőben olvasszuk fel a vajat.

Adjuk hozzá a 2 gerezd finomra aprított fokhagymát, és pirítsuk rövid ideig, amíg aranybarna nem lesz.

Tegyük bele a sajtkrémet, majonézt és a főzőtejszínt, és keverjük simára közepes lángon.

Adjuk hozzá a reszelt cheddar és trappista sajtot, és folyamatos keverés mellett melegítsük addig, míg a sajt teljesen el nem olvad. Egy teljesen homogén állagú krémet kell kapnunk.

Fűszerezzük sóval, borssal és chilivel ízlés szerint.

Amint az összetevők jól összeértek és nem kell tovább ízesítenünk, vegyük le a tűzről.

Tálaljuk melegen tortilla chipps-el.

Tipp

Ez a sajtkrém mártogatós rendkívül gazdag és ízletes. A tortilla chipsek mellett tökéletes kiegészítője lehet a különböző húsételeknek, sültkrumplinak, pirított bagett szeletkéknek és ropogtatnivalóknak.

 

Forrás