Finom sajtkrémes mártogatós
Ha még eddig hiányzott a gasztronómia repertoárodból egy minden ízében eszményi sajtkrémes mártogatós, a legjobb helyen jársz! Mutatjuk, hogyan készíthetsz profi sajtkrém mártogatós néhány lépésben.
Hozzávalók:
150 g cheddar sajt
2 darab fokhagyma
300 g krémsajt
40 g majonéz
65 ml tejszín
80 g trappista sajt
30 g vaj
Sajtkrémes mártogatós elkészítése:
Egy közepes méretű serpenyőben olvasszuk fel a vajat.
Adjuk hozzá a 2 gerezd finomra aprított fokhagymát, és pirítsuk rövid ideig, amíg aranybarna nem lesz.
Tegyük bele a sajtkrémet, majonézt és a főzőtejszínt, és keverjük simára közepes lángon.
Adjuk hozzá a reszelt cheddar és trappista sajtot, és folyamatos keverés mellett melegítsük addig, míg a sajt teljesen el nem olvad. Egy teljesen homogén állagú krémet kell kapnunk.
Fűszerezzük sóval, borssal és chilivel ízlés szerint.
Amint az összetevők jól összeértek és nem kell tovább ízesítenünk, vegyük le a tűzről.
Tálaljuk melegen tortilla chipps-el.
Tipp
Ez a sajtkrém mártogatós rendkívül gazdag és ízletes. A tortilla chipsek mellett tökéletes kiegészítője lehet a különböző húsételeknek, sültkrumplinak, pirított bagett szeletkéknek és ropogtatnivalóknak.