Fasírt egy titkos összetevővel
Hozzávalók:
-50 dkg darált hús (sertés vagy marha, esetleg vegyesen)
-1 kisebb cukkini (lereszelve, kinyomkodva)
-1 tojás
-1 szelet zsemle vagy 2 evőkanál zsemlemorzsa
-1 kisebb fej vöröshagyma (apróra vágva)
-2 gerezd fokhagyma (összezúzva)
-1 teáskanál pirospaprika
-½ teáskanál őrölt kömény
-1 evőkanál aprított petrezselyem
-½ teáskanál bazsalikom
-½ teáskanál oregánó
-¼ teáskanál Cayenne-bors vagy csili
-1 csipet szerecsendió
-Só, bors ízlés szerint
-Olaj a sütéshez
Elkészítés:
A lereszelt cukkinit kinyomkodjuk, hogy ne engedjen túl sok levet a masszába.
Egy tálban összekeverjük a darált húst, a cukkinit, a tojást, a beáztatott és kinyomkodott zsemlét vagy a zsemlemorzsát.
Hozzáadjuk az aprított hagymát, a fokhagymát és az összes fűszert.
Alaposan összedolgozzuk a masszát, majd kis gombócokat formázunk belőle.
Bő, forró olajban közepes lángon aranybarnára sütjük, vagy sütőben 180 fokon kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.