Farkasházi Réka nem vállal több gyereket
2018-12-12  /  Szerző:   /   Párkapcsolat Farkasházi Réka (41) hálás a sorsnak, hogy újra anyuka lett, és visszatér a színpadra. Férjével, Bencével eldöntötték, nem vállalnak újabb babát, így kerek az életük három gyerekükkel: Benjaminnal (15), Rebekával (10) és a féléves Tamarával.

– Nem tervezzük, hogy tovább bővítsük a családot. Felelősséggel nekünk három gyerek fért bele – jelentette ki a Blikknek a színésznő. – Úgy érzem, már az is nagy adomány a sorstól, hogy a negyvenedik születésnapom után egy hónappal megéreztem, hogy várandós vagyok.Réka elárulta, sok fellépést kellett lemondania.

– Csak május–júniusban negyven koncertet mondtunk le. A zenekar és a színház nagy felelősség, nem lehet csak úgy kiszállni – magyarázta. – Most azonban egy hónapban már két estét játszom, Ivancsics Ilona alkotóműhelyében is két csodálatos szerepem van, de a sok utazás miatt ezeket csak tavasszal veszem vissza, az Újszínházba pedig az évad utolsó bemutatójával térek vissza.A boldog kismama jelenleg egy zajszimfónián dolgozik a gyerekeivel, amelyben már a kis Tamara is részt vesz.

– Sok gyerekkel foglalkozom zenészként és drámapedagógusként, így tudom, akinek az életében ott van a zene, az jobb ember. Ezért tetszett meg a most épülő Magyar Zene Házának ötlete, hogy a közösségi médiában együtt zenélésre biztatja a családokat, és elkészül az ország első zajszimfóniája. Mindegyik gyermekem muzikális, Rebeka zongorázni tanul, Beni viszont négy éve abbahagyta: amikor elkezdett vízilabdázni, választanunk kellett.Tamara születése előtt pedig néhány nappal még koncerteztem, éreztem, hogy már a pocakomban nagyon szerette a zenét. Ahogy visszaálltam a színpadra, a zenekari próbák is nálunk zajlottak a nappaliban, nagyon élvezte piciként.Farkasházi Rékának az egész családja muzikális, még a könyvkiadással foglalkozó férje is kötődik a muzsikához. Mint kiderült, Bence középiskolás korában, a megismerkedésükkor és szerelmük hajnalán egy rockzenekarban gitározott.

– Most is van gitárja, és volt idő, amikor este nem mesélt a gyerekeknek, hanem gitározott a Kispáltól kezdve Eric Claptonon át mindent, amire még emlékezett – mesélte Réka.Forrás: Blikk