Ezeket edd, hogy szép legyen a bőröd!
2022-03-28  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Bőrünk állapota elválaszthatatlanul összefügg táplálkozásunkkal. Például a finomított élelmiszerek gyakran bélgyulladást okoznak, ami aknéhoz, foltokhoz, puffadáshoz, bőrpírhoz és ekcémához vezethet. A bőrgyógyászok probiotikumokban és prebiotikumokban gazdag ételek fogyasztását javasolják.

 

A feldolgozott élelmiszerek étrendünkből való kizárása elengedhetetlen a bélflóra és a bőr egészségének javításához, de akkor teszünk a legtöbbet arcbőrünknek, ha minden nap probiotikumban gazdag ételeket fogyasztunk. A probiotikumok élő baktériumok, amelyek fermentált élelmiszerekben és étrend-kiegészítőkben találhatók. Segíthetnek egyensúlyban tartani a bélrendszer egészségét, és hatással lehetnek más szervekre, például a bőrre.

A prebiotikumokban gazdag élelmiszerek fogyasztása szintén javíthatja a bélrendszer egészségét, mivel jelentősen csökkenthetik a gyulladást, ami viszont hatással van a bőrre. A prebiotikumok a gyümölcsökben és zöldségekben, például a fokhagymában, a spárgában, a banánban, az almában és a zabban található rostfajták, táplálják és serkentik a hasznos baktériumok növekedését.

 

Pontosabban, a prebiotikum egy természetes élelmiszer-összetevő, amelyet nem befolyásolnak a felső gyomor-bél traktus emésztőenzimei, és sértetlenül eléri a vastagbelet, hogy serkentse a jótékony baktériumok, az úgynevezett probiotikumok növekedését. Az élelmiszerekben található legfontosabb prebiotikumok az inulin és a laktóz. További fontos prebiotikumforrások a csicsóka, a hagyma, a bab, a búza, a borsó, az articsóka, a zabpehely és a tej.

Forrás: Életmódcentrum

Hasonló bejegyzések