Ezeket a hibákat követjük el epermosáskor
2021-05-21  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

Most kezdődik az eperszezon és sokan szeretnénk minél többet elfogyasztani belőle. Viszont jól tudjuk, hogy mosatlan gyümölcsöt nem szabad enni, ezért gyorsan csap alá tesszük, és hideg vízzel leöblítjük. Bármilyen hihetetlen, rendszeresen elkövetünk néhány hibát az eper megtisztításakor. Összeszedtünk néhány tipikus malőrt.

Mosás előtt leszedjük a zöldjét

Ha kihúzzuk az eper csutkáját, még mielőtt megmosnánk, akkor a gyümölcs könnyen megszívhatja magát vízzel, ami képes elmosni az aromás ízt. Akkor csináljuk jól, ha a zöldjét a tisztítás után távolítjuk el.

Folyó víz alatt tisztítjuk

Szó szerint összetörik, erősen megnyomódik a finom gyümölcs, ha a csapból kifolyó vízsugár alá tesszük, és így tisztítjuk meg a szennyeződéstől. Megtehetjük, hogy óvatosan egy szűrőbe tesszük és finoman csurgatjuk rá a vizet. A legbiztosabb eljárás pedig az, ha csutkástól egy hideg vízzel teli tálba tesszük a gyümölcsöt, majd egy szitába öntjük az egészet, az epret hagyjuk lecsöpögni.

Mosott gyümölcsöt teszünk a hűtőbe

Az eper könnyen elveszti az aromáját, ha megmosva tesszük a hűtőbe. A tökéletes ízélmény érdekében legjobb, ha a gyümölcsöt szárral együtt és mosatlanul tesszük a fridzsiderbe és csak közvetlenül a fogyasztás előtt tisztítjuk meg.

Forrás: Blikk.hu