Európa 5 legszebb strandja
2019-06-30  /  Szerző:   /   Rúzs Nem kell félnapokat repülnünk azért, hogy igazán szép strandokat lássunk! Szerencsére olyan kivételes helyzetben vagyunk, hogy Európában mindent megtalálunk, amire szükségünk van – nyáron éppen a legszebb partszakaszokat. Ha tehát még nem tudod, hová utazz idén nyáron, csak válaszd ki ebből a pazar listából a kedvencedet!

Kék Lagúna - Comino, Málta

A cominói Kék Lagúna valóban olyan kék, hogy el sem hisszük, hogy Instagram-filterek nélkül létezik ilyesmi! A gyönyörű part pedig már több hollywoodi produkció helyszínéül szolgált, többek között itt forgatták a Monte Cristo Grófja című film egyes jeleneteit.

Malta

Elafonissi strand - Kréta, Görögország

Az Elafonissi strandot pink koralltöredék és fehér homok borítja, emiatt tűnik úgy, mintha rózsaszín lenne a partszakasz. Ráadásul Krétán ez az egyetlen strand, ahol ezzel a gyönyörű természeti jelenséggel találkozhatunk!

Gorogorszag


Praia da Marinha - Algarve, Portugália

A Praia da Marinha nevű partszakasz nem csak a turisták szerint az egyik legszebb hely: még a Michelin Guide is beválasztotta Európa 10 legszebb strandja közé! A tengerpart az Atlanti-óceán mellett található, és nemcsak szép szikláiról, de jó minőségű vizéről is híres.

Portugalia

Cala Mariolu - Szardínia, Olaszország

Olaszországban sok szép strand van, de talán a legszebb a Cala Mariolu Szardínia szigetén, ahol egészen apró kavicsos a part. A kavicsok tökéletesen kerek formájúak, amelyeket a hullámok alakították ilyen szabályossá.

Olaszorszag

Illetes strand - Formentera, Spanyolország

Spanyolország is mindig szerepel azokon a listákon, ahol a kontinens vagy a világ legszebb tengerpartjait rangsorolják – sokszor több stranddal is. Szerintünk a legszebb mind közül a formenterai Illetes strand, amely a sziget legészakibb részén található, vize pedig kristálytiszta.

Spanyolorszag

Forrás: Activebeauty