II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg 72 éve együtt
2019-11-24  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg 72. házsasági évfordulója alkalmából több képet is megosztottak a nagy napról a Kensington-palota közösségi oldalán.

A még fiatal Erzsébet királynő mindössze tizenhárom éves volt, amikor először találkozott az akkor tizennyolc éves Fülöppel. A brit királyi család egynapos jachtkirándulása során egyértelművé vált, hogy mindketten első látásra szerelembe estek. Kapcsolatuk a második világháború alatt megerősödött, amikor is folyamatosan leveleztek egymással.

Majd pedig, amikor a fiatal Erzsébet betöltötte 21. életévét, Fülöp herceg hivatalosan is megkérhette a kezét. Így hetvenkét évvel ezelőtt vagyis 1947. november 20-án egybekelhetett II. Erzsébet brit királynő és Fülöp edinburgh-i herceg. Szerelmükből idővel négy gyermek is született: Károly walesi herceg, András yorki herceg, Anna brit királyi hercegnő és Eduárd wessexi gróf.

72. házassági évfordulójuk alkalmából pedig mind Vilmos hercegék hivatalos Instagram-oldalán, mind pedig a királyi család Instagram-oldalán is megosztottak több fényképet a fiatal házaspárról.

Forrás: Blikk