Diós mézes puszedli fűszeres ízesítéssel
2025-09-21  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

A diós mézes puszedli az egyik legnépszerűbb házi sütemény, amelyet nem csak ünnepekkor érdemes elkészíteni. Ez az illatos, puha, töltött édesség a dió és a méz harmonikus kombinációjával varázsol el.

Az alábbi recept egyszerű, mégis ízekben gazdag – kezdők és gyakorlott sütögetők is bátran kipróbálhatják. A töltelék ízletes és szaftos, a tészta pedig omlós és fűszeres.



Hozzávalók:

150 g darált dió

500 g liszt

300 g méz

5 g mézeskalács fűszerkeverék

150 g porcukor

5 g szódabikarbóna

15 ml tej

2 darab tojás

100 g vaj

Diós mézes puszedli elkészítése:

Mielőtt nekikezdesz, olvass bele az alaprecept cikkünkbe, ahol részletesen bemutatjuk, hogyan készítsd el a tökéletes mézes puszedli tésztát!

A töltelékhez keverd össze a darált diót, a porcukrot (5 dkg), a mézet (2 evőkanál) és egy kevés tejet, hogy sűrű, de formázható krémet kapj.

A pihentetett tésztát nyújtsd ki, szaggass belőle köröket, és minden kör közepére tegyél egy adag diós tölteléket. Hajtsd össze és formázd gömbökké.

Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 °C-ra előmelegített sütőben süsd 10-12 percig.

A kihűlt puszedliket díszítheted mézes mázzal vagy porcukorral, hogy igazán ünnepi megjelenést kapjanak.

 

Forrás