Diós mézes puszedli fűszeres ízesítéssel
A diós mézes puszedli az egyik legnépszerűbb házi sütemény, amelyet nem csak ünnepekkor érdemes elkészíteni. Ez az illatos, puha, töltött édesség a dió és a méz harmonikus kombinációjával varázsol el.
Az alábbi recept egyszerű, mégis ízekben gazdag – kezdők és gyakorlott sütögetők is bátran kipróbálhatják. A töltelék ízletes és szaftos, a tészta pedig omlós és fűszeres.
Hozzávalók:
150 g darált dió
500 g liszt
300 g méz
5 g mézeskalács fűszerkeverék
150 g porcukor
5 g szódabikarbóna
15 ml tej
2 darab tojás
100 g vaj
Diós mézes puszedli elkészítése:
Mielőtt nekikezdesz, olvass bele az alaprecept cikkünkbe, ahol részletesen bemutatjuk, hogyan készítsd el a tökéletes mézes puszedli tésztát!
A töltelékhez keverd össze a darált diót, a porcukrot (5 dkg), a mézet (2 evőkanál) és egy kevés tejet, hogy sűrű, de formázható krémet kapj.
A pihentetett tésztát nyújtsd ki, szaggass belőle köröket, és minden kör közepére tegyél egy adag diós tölteléket. Hajtsd össze és formázd gömbökké.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 °C-ra előmelegített sütőben süsd 10-12 percig.
A kihűlt puszedliket díszítheted mézes mázzal vagy porcukorral, hogy igazán ünnepi megjelenést kapjanak.