Cukkinis röszti
Hozzávalók 4 személyre
A rösztihez:
50 dkg burgonya
30 dkg cukkini
2 gerezd fokhagyma
2 tojás
5 ek. liszt
1 tk. zöldfűszerkeverék
1 tk. reszelt szerecsendió
olaj a sütéshez
A túróhoz:
25 dkg tehéntúró
1/2 csokor petrezselyem
1/2 csokor snidling
2 mk. citromlé
A salátához:
10 dkg madársaláta
40 dkg ecetes főtt cékla
4 szál zöldhagyma
4 ek. fehérborecet
4 ek. mustár
1 csipet cukor
8 ek. olívaolaj
Elkészítés:
A túrót áttörjük. A petrezselymet és a snidlinget apróra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, a citromlével meglocsoljuk és elkeverjük a túróval. Tálalásig a hűtőbe tesszük.
A madársalátát megmossuk, a céklát vékony szeletekre vágjuk, a hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk és tálba halmozzuk. Az öntethez összekeverjük a fehérborecetet a mustárral, a cukorral, sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk 1 evőkanál olajat. Félretesszük.
A burgonyát meghámozzuk, a cukkinit megmossuk, mindkettőt nagylyukú reszelőn lereszeljük. Hozzákeverünk 1 teáskanálnyi sót, állni hagyjuk, majd 5 perc múlva kinyomkodjuk a levét.
Közben a fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk, a masszába keverjük a tojással, a liszttel és a fűszerekkel együtt. Serpenyőben olajat forrósítunk, a masszából nagyobb evőkanálnyi kupacokat teszünk bele, kanálháttal kissé ellapítjuk és mindkét oldalát 5-6 perc alatt készre pirítjuk Papírtörlőre szedjük.
A salátát az öntettel összekeverjük, és a rösztivel meg a túrós keverékkel frissen tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: azonnal