Budapest Show - 34. Nemzetközi Ásványbörze és Ékszerkiállítás
2019-08-18  /  Szerző:   /   Ajánló Az ország legnagyobb ásványbörzéje idén is augusztus végén jelentkezik a Vasúttörténeti Parkban, immár e helyszínről 12. alkalommal. Az ország egyetlen börzéje, ahol a 15 országból érkező kiállítók egy légtérben egymás közelében állítják ki a föld mélyének kincseit az ásványokat, kőzeteket,kövületeket és az ezekből készült dísztárgyakat ékszereket. A felhozatal minden évben fantasztikus a néhány forintos „kavicsoktól” a vagyont érő drágakövekig mindenki megtalálja a kedvére való portékát. Beszerezhető a szakirodalom és a szakmai felszerelések közül is válogathatunk. A közönség csalogató játékok közül minden évben viszi a pálmát a Kőkaszínó szerencsekereke és a kincsmosás. A játékokon keresztül közelebb jutunk a természet 3. birodalmához az ásványokhoz és a kőzetekhez.  Sok gyűjtő elhozza felesleges darabjait, amit egymás között a gyűjtők el is cserélhetnek.

asvanyborze 2019

Több, mint egy évtizede az ország legnagyobb ásványgyűjteménnyel rendelkező múzeumai, - így az Természettudományi Múzeum, a Miskolci Herman Ottó Múzeum és az ELTE Ásványmúzeuma is elhozza és bemutatja legújabb szerzeményeit.

Az interaktív játékokat az ELTE csapata vezeti, ahol a mikrószkópok titkos világába is beleshetünk. Hollósy Ferenc segítségével a fluoreszkáló ásványok izgalmas jelenségét ismerhetik meg az érdeklődők.

A néhány éve közülünk eltávozott Kossuth-díjas Gross Arnold grafikus a börzénk látogatója volt, mert az ásványok és a mozdonyok is a szívéhez nőttek. A börzének a Vasúttörténeti Parkba költözésekor, - 2007-ben,-  izgalmas kiállítása volt nálunk. Élete végéig többször megjelent a Parkban  és elhozta vonatos témájú rézkarcait is. Az idén fia és örököse Gross András állítja ki édesapja alkotásait és azok faximile másolatait is.

asvanyborze 2019

Aki az ásványok és az egyéb kincsek látványával betelt a Parkban kisvonatozhat, megcsodálhatja a  régi mozdonyokat és vagonokat és a hangulatos utasellátó étteremben jól is lakhat a rendezvényre készített menükkel.

A belépők árai a rendes belépők árai, változás nélkül, - tehát egy jegy áráért most több kaland várja.

Időpont: 2019.augusztus 23-24-25. naponta 9-18 óra között

Helyszín: Vasúttörténeti Park