Banános tekercs
Hozzávalók kb. 15 szelethez
A tésztához:
-4 tojás
-4 ek. cukor
-4 ek. cukrozatlan kakaópor
A töltelékhez:
-25 dkg tehéntúró
-2 ek. natúr joghurt
-1 csomag vaníliás cukor
-2 ek. cukor
-1 csomag zselatinfix
-2 banán
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tepsit (kb. 20x30 cm) kibéleljük sütőpapírral. A tojások fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a kakaót. Összeforgatjuk a kétféle masszát, a tepsibe öntjük, és 15 percig sütjük.
Közben a töltelékhez összekeverjük a túrót, a joghurtot és a cukrokat. Hozzáadjuk a zselatinfixet is.
A tésztát kiborítjuk, majd amikor kihűlt, lehúzzuk róla a papírt. A tésztát megkenjük a túrókrémmel, majd a hosszabbik oldalával párhozamosan a tészta szélére tesszük a két banánt. Óvatosan, a papír segítségével feltekerjük a töltött lapot. Alufóliába csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva