Banános tekercs
2024-11-15  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 15 szelethez

A tésztához:

-4 tojás

-4 ek. cukor

-4 ek. cukrozatlan kakaópor

A töltelékhez:

-25 dkg tehéntúró

-2 ek. natúr joghurt

-1 csomag vaníliás cukor

-2 ek. cukor

-1 csomag zselatinfix

-2 banán

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tepsit (kb. 20x30 cm) kibéleljük sütőpapírral. A tojások fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a kakaót. Összeforgatjuk a kétféle masszát, a tepsibe öntjük, és 15 percig sütjük.

Közben a töltelékhez összekeverjük a túrót, a joghurtot és a cukrokat. Hozzáadjuk a zselatinfixet is.

A tésztát kiborítjuk, majd amikor kihűlt, lehúzzuk róla a papírt. A tésztát megkenjük a túrókrémmel, majd a hosszabbik oldalával párhozamosan a tészta szélére tesszük a két banánt. Óvatosan, a papír segítségével feltekerjük a töltött lapot. Alufóliába csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: kb. 2 óra múlva