A legjobb ételek narancsbőr ellen
2019-04-28  /  Szerző:   /   Rúzs Sokunk harcol a fenék-, comb-, csípő és felkar tájékán megjelenő narancsbőrrel. Bár edzésprogramok, erre a célra kifejlesztett krémek, masszírozók és egyéb termékek százai várnak minket az interneten és az üzletek polcain, a legjobb eredmény érdekében van egy dolog, amiről nem feledkezhetünk meg, amikor hadat üzenünk a makacs hepehupáknak. Ez az étkezés.

A narancsbőr hosszú távú elűzése érdekében fontos a megfelelő életmód és az olyan ételek fogyasztása, amelyek a probléma megszüntetését célozzák, ahelyett, hogy még inkább elmélyítenék azt. Nézzük csak, melyek a leghatékonyabb fogások narancsbőr ellen!

ruzs

Lazac

Ez a nagyon finom és jótékony hatású hal különösen gazdag antioxidánsokban, melyek a cellulit elleni küzdelem egyik legfontosabb eszközei. Segítségükkel ugyanis sokkal könnyebben bomlanak szét a zsírsejtek. A lazacban található Omega-3 zsírsavak pedig csökkentik az étvágyat és az enyhe gyulladásokat, miközben erősítik és megújítják a bőrszövetet. Mivel segítenek az erekben felgyülemlett méreganyagok lebontásában, fokozzák a vérkeringést, ezzel pedig támogatják a bőrfelülethez nyomódott, kötőszövetben tárolódó ’hulladék’ kiszűrődését.

gasztro

Napraforgómag

A napraforgómag igen gazdag E vitaminban, cinkben, káliumban és B6-vitaminban is – utóbbi egy kitűnő narancsbőr elleni harcos.  Az ugyanis nem csak a kötőszövet megújulásához szükséges fehérjék felszívódását segíti, hanem természetes vízhajtó hatással is rendelkezik. A felesleges víz és az általa okozott duzzadások eltávolításával pedig nagyban javítja a bőr feszességét, kevésbé láthatóvá téve a ’dombocskákat’.

gasztro

Chili és cayenne bors

Szintén fantasztikus B6-vitamin forrás, ezenkívül a paprikákban található kapszaicin elfogyasztása utáni 3 órában akár 25 százalékkal is felturbózhatja az emésztést. Ezzel pedig segít, hogy minél több kalóriát égessünk el, egyben a zsírok lebontódását is könnyítve. Sőt, a kapszaicinnek vérkeringést serkentő, illetve a méreganyagok távozását fokozó, valamint a zsírlerakódást csökkentő hatásai is vannak.

gasztro

Kék bogyók

Az áfonya és a szeder amellett, hogy antioxidánsokban rendkívül gazdag gyümölcsök, nagymértékben stimulálják a kollagéntermelődést. Ezzel támogatják az új bőrszövet képződését, így javítva a bőr tónusát és szerkezetét.

gasztro

Zöldtea

A zöldteában (de a gyömbér- vagy a gyermekláncfű teában is) megtalálható EGCG nevű hatóanyag fantasztikus emésztést élénkítő és zsírégetést elősegítő hatással rendelkezik. Sőt, a teákban megtalálható kis mennyiségű koffein nagyszerűen működik együtt az EGCG-vel, és segít neki a zsírsejtek dehidratálásában, felvéve ezzel a harcot a narancsbőrrel.

gasztro

Forrás: Activebeauty