A leggyakoribb kérdések a mellplasztikával kapcsolatban
2021-12-03  /  Szerző:   /   Ajánló

Még mindig a mellplasztika az egyik leggyakoribb beavatkozás plasztikai sebészetben. Nem csoda, hiszen a hölgyek ennek köszönhetően sokkal magabiztosabbnak és arányosabbnak érezhetik magukat. Az operáció nemcsak a kis kebleket növeli meg, hanem hatással lehet akár az aszimmetrikus és megereszkedett mellekre egyaránt.

De vajon mik azok a dolgok, amik felmerülhetnek, mielőtt valaki kés alá fekszik? Cikkünkben a leggyakoribb kérdéseket válaszoljuk meg a mellplasztikával kapcsolatban.

Mit kell tudni a mellnagyobbításról?

A keblek mérete és formája mindig is a nőiesség egyik szimbóluma volt. Azonban nem mindenkinek adatott meg, hogy D kosaras melltartóra legyen szüksége, így akadnak hölgyek, akik ennek érdekében kés alá fekszenek. Szerencsére manapság már számos lehetőség közül válogathatunk, mind a forma, mind a bemetszés helye, mind pedig a felszín típusa szerint.

Ahogy a legtöbb operációval kapcsolatban, úgy természetesen a plasztikai sebészet kapcsán is számos dolog felmerülhet a páciensben. Több kérdésére is választ kaphat az olyan weboldalak segítségével, mint például a Dr Falus mellplasztika szakértő oldala.

Lássuk a leggyakrabban felmerült gondolatokat!

Milyen implantátum ültethető be?

Manapság a mellimplantátumoknak már többféle változata is létezik. Mivel maga a plasztikai sebészet is rendkívül gyorsan fejlődik, így a kínálat szintén folyamatosan növekszik. Manapság legtöbbször Mentor kerek és csepp alakút használnak a hölgyeken. Emellett az implantátum felszíne lehet texturált, vagy pedig teljesen sima.

Az anyagot tekintve pedig a szilikon egyik továbbfejlesztett típusát, a kohezív gél implantátumot ültetik be legtöbbször.

Ki dönt a formáról?

Arról, hogy milyen alakú és méretű változattal dolgozik majd a sebész, természetesen a páciens dönthet. Érdemes azonban kikérni a szakember véleményét, hiszen ő a testalkat és az életvitel alapján meg tudja mondani, hogy melyik lesz a páciens számára a legideálisabb választás.

Hova ültetik be az implantátumot?

Ennek kapcsán is több opció létezik, az egyik az izom alá, illetve az izom fölé történő, de a legelterjedtebb talán a dualplane módszer, amely során a műtétnél részben az izom alá, részben pedig afölé helyezik be az implantátumot. Ennek azonban több fokozata is van, hiszen sok mindentől függhet, hogy milyen arányban sikerül az izom és a mirigy alá ültetni a választott darabot.

Milyen sebhelyekre lehet számítani?

A mellplasztika során bemetszést végeznek, hiszen ott kerül behelyezésre az implantátum. Ez történhet több helyen is, akár a mell alatti redőből, akár a bimbóudvarból, esetleg a hónaljból. Nagy ritkán azonban a hasból is elvégzik, de erre általában csak speciális esetben kerül sor.

Mikor érdemes belevágni a mellnagyobbításba?

Maga az operáció nemcsak a keblek méretének megnövelésére szolgálhat, hiszen alkalmazható nem egyforma és megereszkedett mellek formázására egyaránt. Ilyenkor azonban nemcsak dúsabb, hanem sokkal arányosabb és feszesebb is lehet a testünk ezen része. A plasztikai sebészet segítségével tehát nemcsak a méret változtatható meg, hiszen a beavatkozás által szimmetrikusabbá válnak a mellek, annak érdekében, hogy a páciens a testalkatának és személyiségének megfelelő arányokra tehessen szert.

Mi vár a hölgyekre a műtétet követően?

Az operáció után minden páciens egy kompressziós melltartót kap, amelyet rendszeresen szükséges hordania, annak érdekében, hogy stabilizálódjon az implantátum. Emellett folyamatos kontrollra kell járni, hiszen a mell végleges alakja és nagysága csak pár hónappal a műtét után alakul ki teljesen.

A beavatkozást követően legalább hat hétig, de akár 2-3 hónapig is érezhető egyfajta feszülő érzés, amely szépen lassan alább fog hagyni. Ami pedig az alvást illeti, azért, hogy a beültetett részen minden a helyén maradjon, három hónapig csak háton lehet aludni. A sebre pedig további hónapokig szükséges ügyelni, így hat hónapig se napfény, se UV sugárzás nem érheti.

Bármilyen egyéb kérdés esetén, mindenképpen érdemes felkeresni egy szakképzett plasztikai sebészt, aki minden felmerülő problémára és aggodalomra választ adhat.