A legfrissebb őszi arcápolás-, smink- és illattrendek
2019-09-10  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs Az ősz közeledtével érdemes átgondolni és változtatni néhány nyáron bevált szépség- és sminkelési rutinon, és lehet, hogy eljött az ideje annak is, hogy nyári illatunkat őszire váltsuk. Az alábbi tippekkel ősszel is garantált a stílusos megjelenés.

lany

Tökéletesre formált szemöldök

2019 őszén változatlanul a természetesen vastag, nem túl vékonyra szedett, ívelt szemöldök hódít. Ám akinek nem adott a természet dús szemöldököt, az se legyen elkeseredve, hiszen számtalan beauty termék létezik, amelyek segítségével pár perc alatt megvalósítható az álomszemöldök. Ceruza, spirál, gél vagy por állagú formázók között válogathatunk kedvünkre.

lany

Őszi arcápolási rutin

Ahogy egyre hűvösebb lesz az idő, úgy változhat az arcbőrünk is, így másfajta gondoskodást igényel, mint a melegebb hónapokban. Nyáron elég egy fényvédő, arra egy könnyű arckrém, de ahogy beköszönt az ősz és a hideg reggelek, egyre szárazabb lehet a bőrünk, és intenzívebb táplálást igényel. Érdemes ennek megfelelően arckrémet választanunk.

lany

Telt színű rúzsok és körömlakkok

Ahogy kezd borongósabbra, hűvösebbre váltani az időjárás, úgy kerülnek elő a pulóverek, blézerek, ballonkabátok és bőrdzsekik a szekrény mélyéről. Ha alapdarabjaink natúr színűek – drappok, barnák, karamellek –, ezekhez kötelező valamilyen szépséges színt feltenni a szánkra vagy a körmeinkre: klasszikus pirosat, nőies, rózsaszínt, lilát vagy mély magentát. Ősszel is bátran használjunk színeket a sminkelésben, arra figyeljünk, hogy ha szemhangsúlyos sminket készítünk, akkor a szánkra már csak valamilyen csábos kis szájfény kerüljön. Ha pedig a szánkra akarjunk vonzani a tekinteteket egy ütős rúzzsal, akkor a szemünkre szempillaspirálon és némi gyöngyházas fényen kívül mást ne tegyünk.

lany

Aranyló sminkek

Az őszi ruhatárhoz kiválóan passzolnak az arany csillogású sminkek. Szemhéjra, járomcsontra, dekoltázsra is kenjünk belőle bátran, hogy a nyárból megmaradt barnaságunkat kiemelje.  Használjunk csillámló arc- és testpermetet, amely finom fénybe burkolja megjelenésünket. A bronzos, erősen pigmentált és ragyogó szemhéjpúderek ugyancsak csoda szépen mutatnak az őszi színekben pompázó ruhadarabjaink mellett. Aki bevállalós, a körmét is festheti aranyra, óaranyra, aki inkább a visszafogottabb elegancia híve, az a gyöngyház- és porcelánfényű lakkokat válassza, melyek soha nem mennek ki a divatból.

lany

Jöhet az illatorgia!

Egy kellemes, egyéniségünkhöz illő illat hozzátartozik a stílusos megjelenéshez. Míg nyáron, a nagy meleg miatt nem ajánlatosak a nehéz, buja illatok, ahogy csökken a hőmérséklet, úgy kerülhetnek elő a fajsúlyosabb illatok. Nagyon fontos, hogy ne az alapján válasszunk, hogy a barátnőknek mi áll jól, hanem amit valóban úgy érzünk, hogy kifejezi a személyiségünket és illik hozzánk. Teszteljük a parfümöt, mielőtt megvennénk! A szakértők is azt ajánlják, hogy viseljük több órán keresztül, mert el kell telnie bizonyos időnek, míg az illat teljesen „kibomlik”, a bőrünk természetes illata ugyanis nagy mértékben befolyásolja a végeredményt.

lany

Forrás: Activebeauty