A körömápolás klasszikus hibái
2020-09-13  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

A körmeink szépségéért tennünk kell, így rendszeres ápolást igényelnek. Ennek során azonban figyelnünk kell pár dologra, nehogy – legjobb szándékunk ellenére – kárt tegyünk az egészségükben. Cikkünkből kiderül, hogy melyek a leggyakoribb hibák.

1. Körömvágás

A körmeinket rendszeresen rövidre kell vágni, pontosabban reszelni, ugyanis az ollóval vagy csipesszel történő vágás során megrepedhet a körömlemez, ezeken a repedéseken keresztül pedig nedvesség és számos kórokozó juthat be, illetve szaporodhat el bennük. A reszelés során arra figyeljünk, hogy mindig egy irányba reszeljünk, ugyanis így tudjuk elkerülni a körömlemez sérüléseit.

2. Körömágybőr levágása

A szép körmöket nem kell mindig lakkozni, hiszen anélkül is jól néznek ki. Ehhez azonban figyelnünk kell azok ápolására, ami magába foglalja a mindennapi olajozást is. Máskülönben körmeink seperc alatt kiszáradnak, aminek következtében apró repedések keletkeznek rajtuk. A körömágyról sem szabad megfeledkeznünk, hiszen azt is helyre kell pofoznunk, arra azonban fokozottan figyeljünk, hogy ne távolítsuk el teljesen, hiszen ez is védi a körmeinket a kórokozóktól. Óvatosan toljuk vissza egy speciális pálcikával, így nem teszünk kárt benne.

 3. Túl gyakori körömlakkozás

Rengeteg színű körömlakk kapható már, így minden szettünkhöz passzoló körmöket tudunk készíteni. Ennek ellenére néha hagyjuk el a lakkok használatát, hiszen az állandó lakkozás káros lehet,, hiszen körmeink nem tudnak levegőzni, aminek hatására veszítenek rugalmasságukból, így könnyebben törnek. Épp ezért legalább 3-4 naponta adjunk nekik 1 nap szünetet.

 4. Megelőzés mellőzése

Ha már letört a körmünk, akkor sajnos a legextrémebb ápolási módszer sem fogja újra helyrehozni. Épp ezért olyan fontos, hogy ne csak akkor ápoljuk a körmeinket, amikor már megtörtént a baj, hanem folyamatosan, azaz használjunk hidratáló és körömerősítő termékeket, hiszen így tudjuk megelőzni körmeink megsérülését.

5. Nem megfelelő körömforma

Ha megtaláljuk a számunkra megfelelő körömformát, akkor már sokat tettünk annak érdekében, hogy ne törjenek be a körmeink. A hegyes, szögletes és túl hosszú körmök például sokkal könnyebben szakadnak be. A lekerekített forma erre kevésbé hajlamos, ami annak tudható be, hogy nagyobb stabilitást ad a körmöknek, és azok egyenletesebben tudnak nőni.

Forrás: Activebeauty