A bőrápolás aranyszabályai
2017-08-12  /  Szerző:   /   Rúzs Az arc megfelelő ápolása nem egyszerű feladat, de most adunk néhány jó tanácsot.1. Használj jégkockát: reggel, felkelés után masszírozz az arcbőrödbe egy jégkockát! Ezzel a módszerrel megakadályozhatod az arc puffadását, ráadásul a jégkocka serkenti a vérkeringést, ami hozzájárul a ragyogó megjelenéshez - írja a Femcafé.

2. Ne feledkezz meg a nyakadról: sokan kihagyják a bőrápolásból a nyakat, pedig nagyon kényes testrész, amin hamar meglátszódik az öregedés. Nem kell extra megoldást használnunk, elég, ha az arcunkra használt szereket ide is felvisszük.3. Figyelj a tárolásra: nem érdemes a fürdőszobában tárolni azokat a termékeket, amiket nem használunk minden nap, mert a párás levegő és a zárt helyiség miatt ezek a szerek hamar megromlanak és veszítenek hatékonyságukból. A ritkábban használt kozmetikumokat tároljuk inkább a hűtőben!

4. Vigyázz a pattanásokkal: bár sokan ajánlják, a pattanásos vagy aknés bőrön nem szabad bőrradírt használni. Ennek az az oka, hogy az erőteljes dörzsöléstől csak tovább fokozódik a gyulladás, ezért olyan termékeket válassz, amiket nem kell dörzsölni a bőrödön.5. Arcmasszázs: a szem alatti karikák eltűntetésére nagyon hatásos lehet az arcmasszázs. A szakértők a nyirokmasszázst ajánlják elsősorban erre a célra, ami otthon is elvégezhető, ha alaposan megtanuljuk a technikáját.Forrás: Blikk