50 év után újra találkozott édesanyjával Ambrus Attila
2021-07-31  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Ambrus Attila és édesanyja kapcsolata 50 év után rendeződni látszik; az asszony meglátogatta a családot, ahol – életében először – az unokájával is találkozott.

A Viszkist az édesanyja másfél éves korában elhagyta; amikor Attila megtalálta élete párját, az anyukáját is invitálta az esküvőre, aki azonban – az eltérő vallási nézetekre hivatkozva – nem jelent meg. Ez a kapcsolatuknak sem tett jót: Attila akkor úgy döntött, végleg megszakítja vele a kapcsolatot, ám kislánya és születendő kisfia miatt átértékelte a dolgot.

„Három héttel ezelőtt meglátogatott minket anyám. Nem töltött nálunk sok időt, csak két napot, de első alkalommal ennyi elég is volt. Elképesztő, hogy mennyi energiája van, 74 évesen a gyerekekkel ugrált a trambulinon” – mesélte a Borsnak adott interjúban. 

Attila gyermeke, Anna most találkozott először a nagymamájával, ám a kislány nem megszokott módon reagált a furcsa helyzetre: az asszonyt egyelőre nem hajlandó mamának szólítani, hanem néninek hívja.

 

A családnak már arra is vannak tervei, mikor találkoznak ismét az elfeledett rokonnal.

„Körülbelül 300 km távolságra lakunk egymástól, hiszen anyukám Erdélyben él. Ősszel szeretnénk meglátogatni őt, bár nem tudom, hogy a feleségem mennyire viseli majd jól az utazást. Jó lenne, ha megerősödne az unoka és a nagymama közötti viszony, illetve szeretnék még beszélni vele az elmúlt évek dolgairól, mert keveset tudok a gyerekkoromról. Anyám számomra gyakorlatilag egy idegen ember, nem véletlenül reagált a kislányom úgy, ahogy. Érezte, hogy anyám kívülállóként csöppent a családba, de bízom benne, hogy ez idővel változik” – magyarázta.

Forrás: Blikk