5 wellness tipp, hogy jobban induljon a nap
2021-12-07  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

Ki ne ismerné azt az érzést, amikor megszólal az ébresztő, de úgy érzi magát, mintha még csak most feküdtél volna le?! Ilyen ébredés mellett nagyon kicsi az esély arra, hogy szép napod legyen, hiszen már abban a pillanatban égnek áll a hajad a stressztől. Ha ezen változtatni szeretnél, akkor próbáld ki az alábbi 5 tippet, melyeknek hála a jövőben energiával tele fogsz kikelni az ágyból.

1. Tipp: Előkészületek

Annak érdekében, hogy a reggel ne legyen még rövidebb, helyezd a fókuszt az előkészületekre. Rengeteg időt nyerhetsz azzal, ha már előző este kikészíted a ruhákat, elcsomagolod az ebédet, és minden mást is kipakolsz, amire szükséged lesz. Ha ezt megteszed, akkor sokkal több időd lesz reggelente, így elkerülheted a rohanással járó stresszt. Sőt mi több, ennek köszönhetően még az os lehet, hogy egy kellemes és relaxáló fürdőzés is belefér a reggeli készülődésbe.

2. Tipp: Kávé előtt víz

Reggelente te is mindennél jobban vágysz a reggeli kávéra, mert csak azzal tudsz igazán felébredni? Azt ajánljuk, hogy próbáld ki, mi történik, ha a kávé előtt megiszol egy pohár vizet. Tudni kell, hogy a szervezet az alvás során kiszárad, ugyanis akár fél liter víztől is megszabadul éjszaka. Így pedig már teljesen érthető, hogy szükség van a reggeli vízivásra. Ha bírod, akkor nyugodtan igyál meg rögtön egy fél literrel, amibe facsarj egy citromot, így nem csak az immunrendszereddel, hanem az emésztéseddel is jót teszel. Ezután pedig jöhet a finom kávé.

 

3. Tipp: Meditáció/fókuszálás

Nagyon fontos, hogy reggel ne rögtön azzal foglalkozz, hogy mennyi teendőd lesz, hanem inkább tudatosan koncentrálj az élet pozitív dolgaira. Ehhez este tegyél egy papírt az éjjeli szekrényedre, amire írj pár motiváló mondatot, majd ezeket halkan ismételgesd magadban. Ezután szabd meg, hogy milyen feladatokat szeretnél elintézni másnap. Ezzel a fókuszálással összpontosítani tudod a gondolataidat, és erőt gyűjthetsz a másnaphoz.

4. Tipp: Power reggeli

A reggeli elengedhetetlen egy lendületes naphoz, így arra mindig szánj időt. Lényegtelen, hogy müzlit eszel vagy egy finom lekváros croissant-ot, a szervezetednek szüksége van a reggelire, hiszen energiával tölt fel. Egy gyümölcsös smoothie szintén jó választásnak bizonyul.

5. Tipp: Mozgás

A mozgás egészséges, emellett energetizál, így egy könnyed átmozgató torna után rögtön könnyedebben látsz neki az aznapi teendőknek. Turbózd fel a keringésedet, menj el futni, vagy csak csinálj pár fekvőtámaszt és kitörést. Ezután állj a zuhany alá, és élvezd ki, ahogy a vízcseppek végigfolynak a testeden.

Forrás: Activebeauty