5 tipp válás után
2021-12-07  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat Még mindig azon gondolkodsz, hogy miért jutottál el a válásig? Miért veled történt meg mindez? Új szerelemre vágysz, de nem tudod feledni a múltat?

Próbáld meg tudatosan elfogadni és feldolgozni az elválást, és lépj tovább! Erre adunk most pár hasznos tippet:

1. Győzd meg magad és zárd le a kapcsolatot!


Az ellentmondásos érzelmek esetén sokat segít az önmeggyőzés módszere. Ha irányítani tudod életed eseményeit, az később fejlődés forrása is lehet. Nincs olyan helyzet, amely az elválást megkönnyítené, sőt sokszor a válóper még jobban megnehezíti, mégis próbáljatok meg békésen elbúcsúzni. Ha nem megy, akkor egyedül gondolj ki valamit a kapcsolat lezárására, pl. írj egy búcsúlevelet vagy dobd ki a közös emléktárgyakat.

2. Elég az önsajnálatból! Tűzz ki új célokat!


Helyzeted nehéz, de nem reménytelen, az önsajnálat gondolatai pedig sehová sem vezetnek! Ne tedd tönkre magad, hiszen egy idő után ezzel csak egészségedet veszélyezteted, és a környezeted is megunja a sok siránkozást. Az érdekes munka, kreatív hobbi gyógyír lehet az elválás utáni megváltozott élethelyzetben. Itt az ideje, hogy új célokat tűzz ki! A célok mindig egy lépéssel tovább visznek, segítenek abban, hogy túllendülj az átállás, újrakezdés lépcsőfokain.

3. Meríts erőt a környezetedből!


Fontos, hogy ne légy magányos a válást követő időszakban. Próbálj meg minél több időt tölteni a barátaiddal, gyerekeiddel. Igyekezz saját magad irányítani az életed és nyíltan megmondani azt, hogy milyen segítségre van szükséged. Ha teheted, ne költözz vissza a szüleidhez, mert az amúgy is elbizonytalanodott, elvált ember könnyen gyermeki pozícióba sodródhat szülei mellett. Viszont ez nem jelenti azt, hogy teljesen el kellene zárkóznod a szülői segítségnyújtástól, sőt!

4. Legyenek új barátaid!


Ápold a már meglévő kapcsolataidat és szerezz új barátokat. Fontos, hogy legyőzd a kezdeti bizalmatlanságod, az elszigetelődést és az önbizalomhiányt. Lehet, hogy a másik ember ugyanolyan magányos, mint te, és örül a közeledésednek.

5. Az új párkapcsolat előtt


Ha lelkileg még nem zártad le a régi kapcsolatodat, nem javasolt, hogy egy újabb kapcsolatba kezdj. Ha a magánytól való félelem miatt felelőtlenül beleugrasz egy „ez is jó lesz” kapcsolatba, tovább fokozod a lelki sérülés veszélyét. Az elvált státuszt ne érezd egyfajta megbélyegzésnek. A válás inkább arra a törekvésre utal, hogy valaki szeretné a rossz házasságot egy jobb kapcsolatra cserélni, és van elég bátorsága is megtenni a szükséges lépéseket. Arra viszont figyelj, hogy ne válassz az előző kedvesedhez hasonlót. Hidd el: érezni fogod, ha már készen állsz a nyitásra, és addigra az életedbe is megérkezik a nagy Ő!