5 módszer, amellyel visszanyerheted a szerelembe vetett hited
2022-01-24  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Te hiszel még az igaz szerelemben? Vagy szerinted is csak tündérmese a létezése? Nem vagy egyedül. Elég néhány borzalmas, vagy csak unalmas randevú, pár rossz emlék az exedről, esetleg a közvetlen baráti körödben több „álompár” is pont mostanában szakított, máris könnyen hiheted, hogy nincs értelme új jelöltekkel ismerkedni, csak idő és energia pocsékolás az egész társkeresés.

De legbelül Te is tudod jól, hogy ez nem igaz. A legtöbb ember számára igenis fontos, hogy rátaláljon a társára, akire számíthat jóban és rosszban, és akivel közösen olyan boldogságot élhetnek meg, amelyet legszebb álmaikban sem reméltek.

De hogyan nyerd vissza a szerelembe vetett hitedet? Az alábbi 5 módszer Neked is segíthet!

1. Randevúzz először magaddal!

Furcsán hangzik? Talán igen, mégis szuper módja az önismeret fejlesztésének. Keress olyan programokat, amelyekre régóta szerettél volna elmenni. Válassz új hobbit, vagy kezdj el sportolni. Járj könyvtárba, vagy egyszerűen csak ülj le a parkban egy padra, és figyeld az embereket. Indíts minden reggelt a kedvenc kávézódban, egy jó könyv társaságában. Mindegy melyiket választod, csak érezd jól magad a bőrödben, és koncentrálj végre arra, hogy Te mit is szeretnél igazán.

2. Keress boldog párokat az ismerőseid körében!

Sokat segíthet a hited visszaállításában az is, ha látsz magad előtt néhány jó példát. Beszélgess sokat olyan párokkal, akiknek már sikerült, és akik ugyanúgy megtapasztalták korábban a társkeresés árnyoldalait is. Kérdezd meg tőlük, hogyan csinálták, hogyan kerekedtek felül a rossz élményeken és alakítottak ki végül egészséges párkapcsolatot.

3. Válts stratégiát!

Neked is van egy ideálod? Újra és újra ugyanolyan típusú pasikba habarodsz bele? Akkor most állj meg egy pillanatra, és gondold végig. Tényleg ezt szeretnéd újra? Működött bármelyikükkel is? Mi lenne, ha kicsit kilépnél a megszokottból, és megpróbálnál valaki teljesen mással közelebbről megismerkedni? Néhány randi után talán rájössz, hogy az, amiről eddig úgy gondoltad, hogy akarod, és az, amire ténylegesen vágysz, merőben eltér egymástól.

Ez is érdekelhet! - A hosszú párkapcsolat 10 titka

4. Legyél jelen és éld meg a pillanatot!

Ne úgy menj el egy randira, hogy ha ebből nem lesz házasság, akkor semmi. Ezek az irreális elvárások nem csupán Rád nehezednek óriási teherként, de a veled szemben ülő másik félre is. Így ahelyett, hogy jól éreznéd magad, és hagynád, hogy a dolgok csakúgy megtörténjenek, túlgondolsz mindent, és lényegében elveszíted a lehetőségét annak, hogy talán tényleg a régen várt boldogságot éld át vele.

5. Koncentrálj a jó dolgokra!

Könnyű mindig csak panaszkodni, és a rossz élmények miatt szomorkodni. De ahelyett, hogy a múltban történtek miatt sajnáltatnád magad, inkább emlékezz vissza a szép pillanatokra. Hogy milyen volt valakit megölelni, és a karjaiban megnyugvást találni. Hogy miként érezted magad azon az első randin, amikor még minden szép és izgalommal teli volt. Pozitív hozzáállás nélkül sohasem fogsz készen állni az igazi szerelemre és arra, hogy valaki tiszta szívből csak Téged szeressen! Ez pedig csakis rajtad múlik.