5 év sikertelen próbálkozás után a lombik mellett döntött Solti Ádám és felesége
2020-01-11  /  Szerző:   /   Párkapcsolat

Hat esztendeje alkotnak egy párt, s mivel már az első pillanatban tudták, rátaláltak az igazira, hamar belevágtak a gyermekvállalási projektbe. Ám amikor egy év után sem sikerült teherbe esnie Berninek, orvoshoz fordultak. A doktorok nem találtak magyarázatot arra, miért nem lehet kisbabájuk. Nemrégiben úgy határoztak, a lombikprogramot választják.

– Ez nem tabutéma, nem kell szégyellni, ha valaki a lombikot választja. Nekem sok erőt adott Pataki Zita, aki tizenegy lombikon van túl, az utolsóról a videós blogján számolt be – kezdte Berni, aki rengeteg segítséget kapott az RTL Klub időjósától. – Mindent elmondott nekem, a tapasztalatait, mit érdemes kipróbálni, mi az, ami jó lehet. Miatta választottam azt a kórházat is, ahova járunk, és nagyon elégedettek vagyunk vele. Zitával barátok lettünk, sokat köszönhetek neki.

Ádám adja be az injekciót, így segít a párjának

Berninek két éve volt egy méhen kívüli terhessége, a baba elment. Mégsem tört össze, reméli, mielőbb karjaiban tarthatja majd gyermekét. Bízik benne, példája erőt adhat másoknak is, ám a nehézségekről is mesél.

– Ádámnak naponta három-négy injekciót kell adnia nekem, mert képtelen vagyok megszúrni magam. Ezek között van hormontartalmú, tüszőserkentő és -repesztő, és van olyan is, amit éjjel kell beadni, és persze, mindet hasba. Volt, hogy a szúrás helye bevérzett, bedagadt az ér, és úgy nézett ki a hasam, mint egy lila tűpárna – emlékezett Berni, aki erős szteroidokat is szedett.

– A gyógyszerektől és injekcióktól meghíztam. Nem is tudom, pontosan mennyit, mert jó ideje nem mertem mérlegre állni, nem akartam elrontani a kedvemet. Nem érzem jól magam a bőrömben, de nem szedek vízhajtót, hiszen a fontos vitaminokat és ásványi anyagokat is eltávolítaná a szervezetből. Nem könnyű, de Ádámnak így is tetszem, és ez a lényeg.

A lombikprogram magánkórházban nem olcsó, de Soltiék megtesznek mindent, hogy szülők lehessenek.

– Volt, hogy csak az injekciókra több százezer forintot hagytam ott a patikában. Elszorul a szívem, ha belegondolok, hány párnak nem lehet gyermeke csak azért, mert nincs erre pénze. Úgy tudom, most több helyen is ingyenes lesz a program, ami szerintem nagyon jó ötlet, és sok párnak segítség lehet – mondta Berni.

 A lombik a mesterséges megtermékenyítés egyik fajtája, amely során külső beavatkozás segítségével teszik lehetővé, hogy a terhesség létrejöjjön. Az eljárás során a petesejteket leszívják, majd a férfi spermájával megtermékenyítik. Ezután a sikeresen megtermékenyített embriókat visszaültetik.

 

Forrás: Blikk