38. Nemzetközi Ásványbörze és Ékszerkiállítás
2023-08-18  /  Szerző:   /   Ajánló

Ki ne szerette volna gyermekként a színes, díszes vagy különös formájú köveket gyűjteni? Sokan sosem nőnek ki ebből a szenvedélyből és lelkesednek, ha egy szép ásványt látnak vagy egy új felfedezésről értesülnek. Egy jó ásványbörze kiváló hely arra, hogy új értékekkel bővítsük a kollekciónkat vagy cseréljünk másokkal. Itt sok érdekességet is hallhatunk, mert a kiállítók között sokan maguk találták a kincseiket. A fellelésük kalandos történetét pedig ajándékba kapjuk a börzén, ha megvásároljuk az ásványokat.

Idén augusztusban ismét vár a Vasúttörténeti Parkban az ország legnagyobb ásványbörzéje.

 


A kínálat minden évben lenyűgöző: a pár forintos "kavicsoktól" a milliós drágakövekig mindenki rátalálhat arra, ami tetszik neki. Sok gyűjtő megválik feleslegessé vált darabjaitól, amelyeket más gyűjtőkkel cserélhetnek el.

A legnagyobb hazai ásványgyűjteményekkel rendelkező múzeumok - például a Miskolci Herman Ottó Múzeum és az ELTE Ásványmúzeuma - is bemutatják legfrissebb szerzeményeiket.

Megismerhetjük az ásványtan egy nagyon érdekes területét dr. Hollósy Ferenc vezetésével, aki a fluoreszcencia néven ismert jelenséget mutatja be több látványos kísérlet segítségével.

Tudomást szerezhetünk a hazai ásványgyűjtő túrák részvételi feltételeiről. Megvásárolhatjuk a gyűjtéshez szükséges eszközöket és szakirodalmat is.

A játékok közül a Kőkaszinó szerencsekereke és a kincsmosás mindig nagy sikert arat. A játékok segítségével közelebb kerülhetünk a természet 3. birodalmának, az ásványok és kőzetek világához.

Ha már eleget láttunk az ásványokból és egyéb kincsekből, akkor kisvonatozhatunk a Parkban, megcsodálhatjuk a régi mozdonyokat és vagonokat, és jól lakhatunk a hangulatos Utasellátó étteremben, ahol rendezvényre szabott menükkel várják vendégeiket.

 

Nyitva tartás:

2023. augusztus 25. - 27. minden nap 10-18 óráig

 

Jegyelővétel:

https://mineralshow.jegyx1.hu

A SZERVEZŐK FENNTARTJÁK A JOGOT AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAM MÓDOSÍTÁSÁRA!