ZSERBÓ POHÁRKRÉM
2017-12-26  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs HOZZÁVALÓK

  • 9 dkg étcsokoládé

  • 2 dl tejszín (30 %-os zsírtartalmú, állati eredetű)

  • 1 csipet só

  • 5 dkg dió

  • 8 dkg sárgabaracklekvár


 ELKÉSZÍTÉS

  1. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd folyamatos kevergetés mellett langyosra hűtjük. A hűtött tejszínt egy csipet sóval kemény habbáverjük egy kézimixer segítségével.Először egy keveset a tejszínből a csokoládéhozkanalazunk, és fellazítjuk, majd apránként a tejszínbeadagoljuka csokoládét, és óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk.

  2. A diót száraz serpenyőben illatosrapirítjuk, majd késseldurvára vágjuk (vagy egy mozsárbanmegtörjük). A felét a poharak aljába szórjuk, majd rácsorgatjuk a baracklekvárt.

  3. Erre kanalazzuk a csokoládés krémet, majd a desszert tetejére szórjuk a maradék pirított diót. Fogyasztás előtt minimum 20 percig hűtjük.



 



Forrás: Mindmegette