Villámgyors epres süti leveles tésztából
2022-05-11  /  Szerző:   /   Rúzs

HOZZÁVALÓK:

1 csomag leveles tészta   

1 db tojás     

2 ek barnacukor        

40 dkg eper     

5 dl habtejszín          

2 csomag habfix  

vaníliapaszta (opcionális)

 

ELKÉSZÍTÉS:

1. A villámgyors epres süteményhez a hűtőből kivett, és 10-15 percet pihentetett leveles tésztát kitekerjük, és 8 egyenlő részre vágjuk.

2. A téglalapokat megkenjük tojássárgájával  - vagy elhabart egész tojással - meghintjük barnacukorral, és 200 fokon, 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük ( semmi pánik, a barnacukor sötétbarnára karamellizálódik majd a tetején).

3. Amíg hűl a tészta, a tejszínhabot a habfixszel elkevert porcukorral és a vaníliapasztával keményre verjük, és egy csillagcsöves habzsákba töltjük.

4. Az epret megmossuk, leszárazzuk és felszeleteljük.

5. Egy tésztalapot egy tányényérra reszük, és a csillagcsöves habzsákból tetszőleges mennyiségű habrózsát nyomunk rá, szorosan egymás mellé, majd eperszeleteketszúrun közéjük.

6. Egy másik tésztalapot, a barnára karamellizáódot felével lefelé a habra helyezünk, finoman rányomjuk, majd ugyanúgy, ahogy az előzőnél, tejszínhabbal kidíszítjük, eperrel megrakjuk.  Így járunk el a mardék 6 db tésztalappal. Porcukorral meghintve, azonnal tálaljuk.



Forrás: Mindmegette