Spenótos-ricottás tésztakagylók
2021-04-17  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

HOZZÁVALÓK:

30 dkg kagylótészta     

10 dkg spenót

0,5 csok. petrezselyem   

25 dkg ricotta  

1 db tojás     

2 ek parmezán          

1 doboz daraboltparadicsom konzerv     

10 dkg pizza mozzarella              

          

bors      

őrölt rozmaring

 

ELKÉSZÍTÉS:

1. A spenótos-ricottás tésztakagylók elkészítéséhez először forrásban lévő sós vízben kifőzzük az óriás kagylótészát nem túl puhára, a csomagoláson megadott utasítás szerint. Ezt követően szűrőkanállal kiszedjük a vízből, és lecsepegtetjük. Megfonnyasztjuk a konyhakész spenótot, majd egy szűrőbe tesszük és kinyomkodjuk belőle a felesleges nedvességet, aztán finomra vágjuk a fél csokor megmosott petrezselyemmel együtt.

2. Összedolgozzuk a ricottát, a tojást, a parmezánt, a spenótot és a petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk, majd a keveréket a tésztakagylókba töltjük, miközen a konzerv darabolt paradicsomot sűrűre forraljuk egy kevés sóval és őrölt rozmaringgal.

3. A paradicsomot egy tűzálló tálba simítjuk, elrendezzük rajta a töltött tésztakagylókat a felszeletelt mozzarellával együtt. Végül az egészet egy 180 fokos sütőben körülbelül 25 perc alatt készre sütjük.

Forrás: Mindmegette