Sajtos-sonkás rakott csusza
2021-11-18  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

HOZZÁVALÓK:

40 dkg csuszatészta     

          

1 ek olaj       

3 dl cukrozatlan habtejszín 

1 gerezd fokhagyma        

10 dkg sajt       

25 dkg sonka   

frissen őrölt bors            

A tál kikenéséhez:

vaj         

zsemlemorzsa

 

ELKÉSZÍTÉS:

1. A sajtos sonkás rakott tésztához a tésztát kifőzzük sós vízben a csomagoláson olvasható útmutatás szerint. Leszűrjük, jól lecsepegtetjük, majd összeforgatjuk a felforrósított olajjal.

2. Felforraljuk a tejszínt a meghámozott és felaprított fokhagymával. Belereszeljük a sajtot, és levesszük a tűzről.

3. Felaprítjuk a sonkát, a tésztához forgatjuk, a sajtos tejszínnel együtt. Sózzuk, borsozzuk, és a keveréket egy kivajazott, zsemlemorzsával meghintett tűzálló tálba tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt aranyszínűre sütjük. Egy kevés aprított petrezselyemmel megszórva tálalhatjuk.

Forrás: Mindmegette