Sajtkrémes csirkés leves
2020-09-22  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

HOZZÁVALÓK:

olaj   

1 fej vöröshagyma   

1 gerezd fokhagyma        

2 db  sárgarépa           

0.5 fej zeller    

40 dkg csirkemell         

1 db tömlős  sajtkrém            

1 dl tejszín 

          

bors      

15 dkg eperlevél tészta              

10 dkg spenótlevél

ELKÉSZÍTÉS:

1. Egy nagyobb edényben egy kevés olajon megdinszteljük a vöröshagymát, közben hozzáadjuk a fokhagymát, a karikára vágott sárgarépát, és a felkockázott zellert. Nagyjából 5 perc után beledobjuk a kockára vágott csirkemellet is, aztán tovább folytatjuk a főzést rendszeres kevergetés mellett.

2. Amikor a husi már jól kifehéredett, hozzáöntjük a húslevesalaplét, a tejszínt és a sajtkrémet, majd lefedve 30 percig főzzük lassú tűzön. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, ha szükséges.

3. Ha úgy látjuk, hogy nagyon fő a leves, picit tekerjünk vissza a gázon, aztán mehet bele az eperlevél tészta és további 5-6 percig főzzük. A vége felé hozzáadjuk a spenótleveleket is, majd addig főzzük lassú kevergetés mellett, amíg picit meg nem hervadnak.

Forrás: Mindmegette