Rizskoch ribizlimártással
2022-01-15  /  Szerző:   /   Rúzs

HOZZÁVALÓK:

A rizskoch-hoz:

2,5 dl tej         

2,5 dl víz         

20 dkg rizs        

5 dkg vaj         

6 db tojás     

1 db citrom  

8 dkg cukor   

1 ek vaníliás cukor   

5 dkg vaj         

1 csipet só          

zsemlemorzsa a tepsihez            

vaj a tepsihez   

porcukor a díszítéshez 

A ribizlimártáshoz:

20 dkg fagyasztott ribizli             

3 ek cukor   

1 tk keményítő         

ELKÉSZÍTÉS:

1. A rizst a vajon megpirítjuk, majd felöntjük a vízzel és felforraljuk. Ezután a tejet, a cukrokat és a sót is hozzáadjuk, és ismét felforraljuk, aztán letakarjuk 20 percre.

2. A rizshez hozzáadjuk a citrom héját és levét, aztán az egészben felvert tojások is belekerülnek.

3. Vajazott, morzsázott edénybe töltjük a rizses masszánkat, majd 160 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.

4. Ameddig sül, a mártáshoz a cukrot megkaramellizáljuk, hozzáadjuk a ribizlit és a sót, majd felforraljuk az egészet. Végül a keményítővel besűrítjük.

5. Ha a rizskoch megsült, hagyjuk picit hűlni mielőtt tálaljuk. A gyümölcsmártással és porcukorral fogyasszuk.

Forrás: Mindmegette