Padlizsános zakuszka
2022-08-04  /  Szerző:   /   Rúzs

HOZZÁVALÓK:

50 dkg padlizsán            

50 dkg kápia paprika    

1 fej vöröshagyma   

1 dl olaj       

15 dkg paradicsompüré             

          

őrölt fekete bors            

0,5 tk borsikafű            

A tálaláshoz:

bagett 

koktélparadicsom          

petrezselyem

 

ELKÉSZÍTÉS:

1. Külön-külön sütőlemezre tesszük a megmosott padlizsánokat és paprikákat. Előbbieket megszurkáljuk egy villával. A zöldségeket a 200 fokra előmelegített sütőbe tojuk. A paprikákat időnként megforgatva addig sütjük, amíg a héjuk megbarnul, majd kivesszük, és alufóliával letakarva 10 percig pihentetjük. A padlizsánokat puhára, sütjük, aztán hagyjuk langyosra hűlni.

2. Lehúzzuk a paprikák héját, kicsumázzuk őket, és eltávolítjuk a magjaikat. A padlizsánt  meghámozzuk, majd tegyük késes aprítóba a paprikahússal együtt, dolgozzuk össze, végül szedjük ki a keveréket a készülékből.

3. A megtisztított, felaprított vöröshagymát összetörjük az elmosott aprítógépben, majd 1 ek olajon üvegesre pároljuk. Rátsszük a paprikás padlizsánpépet, és hozzáadjuk a maradék olajat, a paradicsompürével együtt. Egy kevés sóval, borssal, továbbá a borsikafűvel ízesítjük, és közepes lángon, összefőzzük a keveréket, kb. 10 perc alatt. Végül lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk langyosra hűlni.

4. Bagettszeletekre kenve, cikkekre vágott koktélparadicsommal és egy-egy petrezselyemlevéllel díszítve kínáljuk.

Forrás: Mindmegette

Hasonló bejegyzések