Padlizsános húsgombóc paradicsommal
2022-05-28  /  Szerző:   /   Rúzs

HOZZÁVALÓK:

2 db kisebb padlizsán              

          

1 db zsemle

2 fej vöröshagyma   

2 gerezd fokhagyma        

6 ek olívaolaj              

80 dkg vegyes darált hús            

1 doboz konzerv hámozott, darabolt  paradicsom             

frissen őrölt bors            

őrölt rozmaring

2 db babérlevél         

5 dkg pizzamozzarella

 

ELKÉSZÍTÉS:

1. A padlizsános húsgombóc elkészítéséhez a  padlizsánt megmossuk, a végeit levágjuk, majd hosszában vékonyan felszeleteljük. Besózzuk, félretesszük. A zsemlét hideg vízbe áztatjuk.

2. A kétféle hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, majd puhára pároljuk egy lábasban 2 ek felforrósított olajon. A párolt hagyma felét a darált húshoz adjuk. A többi hagymához hozzákeverjük a paradicsomot a levével együtt. Sózzuk, borsozzuk, kevés rozmaringgal és a babérral ízesítjük. Felforraljuk, és lefedve főzzük 10 percig.

3. Közben a darált húst összedolgozzuk a párolt hagymával  a kinyomkodott zsemlével, egy kevés sóval és borssal. Nedves kézzel gombócokat formázzunk a masszából. A padlizsánról letöröljük a nedvességet, majd megpirítjuk a szeleteket 2 ek felforrósított olajon.

4. A húsgombócokat is megpirítjuk 2 ek olajon. Mindre egy-egy szelet padlizsánt tekerünk, és elrendezzük a sütőtálba. Rászórjuk a reszelt sajtot, ráöntjük a paradicsommártást, majd 200 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.

Forrás: Mindmegette