Oreo lasagne – a legfinomabb sütés nélküli desszert
HOZZÁVALÓK:
2 csomag oreo keksz
6 ek olvasztott vaj
25 dkg Mascarpone
3 ek porcukor
5 dl habtejszín
1,5 csomag csokoládés pudingpor
5 dl tej
ELKÉSZÍTÉS:
1. Az oreo lasagne kekszrétegéhez a kekszet összetörjük. Kb egy csészényi kekszmorzsát tegyünk félre, a többit összekeverjük az olvasztott vajjal és belenyomkodjuk egy sütőforma aljába és betesszük a hűtőbe.
2. A mascarponét kikeverjük a cukorral, a tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan összekeverjük a kettőt. A pudingot a csomagoláson található előírás szerint felfőzzük a tejjel és hagyjuk kihűlni.
3. A hűtőből kivesszük a kekszalapot. A mascarponés-tejszínes réteg felét rákenjük, erre kenjük a kihűlt pudingot, majd a tetején eloszlatjuk a maradék fehér krémet és megszórjuk a kekszmorzsával.
4. A desszertet legalább 3-4 órára betesszük a hűtőbe, de ahhoz, hogy szépen tudjuk szeletelni, érdemes tálalás előtt 30 percre a fagyasztóba tenni.
Forrás: Mindmegette