Narancsos tojáslikőr
2021-11-24  /  Szerző:   /   Rúzs

HOZZÁVALÓK:

5 dl tej         

2 dl habtejszín          

25 dkg porcukor            

0,5 tk vaníliaőrlemény              

1 csipet őrölt szerecsendió         

5 db tojássárgája      

1,5 dl rum      

3 ek narancslé



ELKÉSZÍTÉS:

1. A narancsos tojáslikőr elkészítéséhez a zsírosabb tejet, a tejszínt és 10 dkg porcukrot felteszünk melegíteni egy lábosban. Fűszerezzük vaníliaőrleménnyel és reszelt szerecsendióval, és felforraljuk.

2. Mindeközben a tojássárgákat kikeverjük a maradék porcukorral, majd hőkiegyenlítéssel összevegyítjük a forralt tejjel. Ezután jó minőségű rummal és narancslével lazítunk az állagán, így lesz krémesen folyós.

3. Ha picit kihűlt, utána lehet kis üvegekbe tölteni. Tároljuk hűtőben, a legjobb néhány nap múlva lesz, amikor már alaposan összeértek az ízek és jó hideg.

Forrás: Mindmegette