Narancsos tojáslikőr
HOZZÁVALÓK:
5 dl tej
2 dl habtejszín
25 dkg porcukor
0,5 tk vaníliaőrlemény
1 csipet őrölt szerecsendió
5 db tojássárgája
1,5 dl rum
3 ek narancslé
ELKÉSZÍTÉS:
1. A narancsos tojáslikőr elkészítéséhez a zsírosabb tejet, a tejszínt és 10 dkg porcukrot felteszünk melegíteni egy lábosban. Fűszerezzük vaníliaőrleménnyel és reszelt szerecsendióval, és felforraljuk.
2. Mindeközben a tojássárgákat kikeverjük a maradék porcukorral, majd hőkiegyenlítéssel összevegyítjük a forralt tejjel. Ezután jó minőségű rummal és narancslével lazítunk az állagán, így lesz krémesen folyós.
3. Ha picit kihűlt, utána lehet kis üvegekbe tölteni. Tároljuk hűtőben, a legjobb néhány nap múlva lesz, amikor már alaposan összeértek az ízek és jó hideg.
Forrás: Mindmegette