Mini répatorták – szuper édesség a közelgő húsvéti asztalra
A répatortához:
40 dkg sárgarépa
30 dkg barna cukor
2 dl olaj
4 db tojás
10 dkg darált dió
28 dkg liszt
1 csip só
1 csomsütőpor
1 mk fahéj
1 db narancs reszelt héja
A krémhez:
15 dkg vaj
2,2 dkg porcukor
50 dkg Mascarpone
2 csepp vaníliakivonat
ELKÉSZÍTÉS:
1. A répákat megtisztítjuk és robotgépben felaprítjuk.
2. A barna cukrot az olajjal alaposan elkeverjük, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat is.
3. Durvára törjük a diót, majd egy tálban összekeverjük a lisztet, a durvára tört diót, a sót, a sütőport és a fahéjat.
4. Ha összekevertük a száraz anyagokat, a barna cukros masszához keverjük a lisztes keveréket, a megtisztított, apróra darált répát, és belereszeljük a narancshéjat is.
5. A kész masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és előmelegített, 170 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha megsült, kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni. Egy nagyobb szájú pohárral korongokat vágunk belőle.
6. A szobahőmérsékletű vajhoz hozzáadjuk a porcukrot, robotgéppel kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a mascarponét és a vaníliát és simára keverjük.
7. A korongokat kettesével összeillesztjük a krémmel és a tetejüket is krémmel, valamint reszelt narancshéjjal és darált dióval díszítjük ízlés szerint.
Forrás: Mindmegette