Mini répatorták – szuper édesség a közelgő húsvéti asztalra
2021-03-29  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

A répatortához:

40 dkg sárgarépa           

30 dkg barna cukor       

2 dl olaj       

4 db tojás     

10 dkg darált dió           

28 dkg liszt       

1 csip só          

1 csomsütőpor

1 mk fahéj    

1 db narancs reszelt héja      

A krémhez:

15 dkg vaj         

2,2 dkg porcukor            

50 dkg Mascarpone     

2 csepp vaníliakivonat

ELKÉSZÍTÉS:

1. A répákat megtisztítjuk és robotgépben felaprítjuk.

2. A barna cukrot az olajjal alaposan elkeverjük, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat is.

3. Durvára törjük a diót, majd egy tálban összekeverjük a lisztet, a durvára tört diót, a sót, a sütőport és a fahéjat.

4. Ha összekevertük a száraz anyagokat, a barna cukros masszához keverjük a lisztes keveréket, a megtisztított, apróra darált répát, és belereszeljük a narancshéjat is.

5. A kész masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és előmelegített, 170 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha megsült, kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni. Egy nagyobb szájú pohárral korongokat vágunk belőle.

6. A  szobahőmérsékletű vajhoz hozzáadjuk a porcukrot, robotgéppel kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a mascarponét és a vaníliát és simára keverjük.

7. A korongokat kettesével összeillesztjük a krémmel és a tetejüket is krémmel, valamint reszelt narancshéjjal és darált dióval díszítjük ízlés szerint.

Forrás: Mindmegette